Taşerona İşçiler kadro ve asgari ücret şarta bağlandı Güvenlik işi de Sağlık Bakanlığı'nın işi değil.

İŞÇİ HAKLARI + Taşerona kadro ve asgari ücret şarta bağlandı Özel güvenlik kadro yok Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında gündeme ve AK Parti'nin seçim vaatlerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Taşerona İşçiler kadro ve asgari ücret şarta bağlandı Güvenlik işi de Sağlık Bakanlığı'nın işi değil.
  • 05 Kasım 2015, Perşembe 17:31

Taşeron işçilerin kadroya alınmasını da şarta bağlayan Şimşek, “Taşeron işçileri kadroya alacağız ancak asli işi yapan taşeron işçileri kadroya alacağız.” dedi. Taşeron işçiliğin devam edeceğine dikkat çeken Şimşek, “Sağlık Bakanlığı'nda yemek işiyle uğraşanları asli işleri olmadığı için kadroya almayacağız. Güvenlik işi de Sağlık Bakanlığı'nın işi değil.

Yan işlerde taşeron işçilik devam edecek ama taşeron işçilerin durumu iyileştirilecek.” ifadelerini kullandı.

Şimşek, 2016'da yapılacağı söylenen asgari ücret zammının bazı sektörlere olumsuz etkisi olabileceğini söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu seçimlerden önce “Asgari ücreti önümüzdeki dönemde 1300 TL'ye çıkarıyoruz. Yapılan işin tehlike sınırı yükseldikçe asgari ücret de artırılacak. Taşeronları kamuda istihdam edeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı. Ekonomiden sorumlu eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da seçim öncesi katıldığı bir televizyon programında, AKP'nin seçimlerde kullandığı “Asgari ücret 1300 lira olacak” vaadine yönelik, “Şu konuda bir spekülasyona girmemek lazım. Bizim 1300 lira nettir ve 2016 yılında uygulanacak bir rakamdır. Ancak burada nihai kararı Asgari Ücret Komisyonu verecektir Taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda 100 gün içinde yasal düzenlemenin yapılacağını söyledi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık