Sendika tarafından iş akidi feshedilen Oya Baydak'ın Sendikamızın ismi karalanmak istenmektedir

Genel-İş İstanbul Şubeleri, DİSK'in önündeki eyleme ilişkin açıklama yaptı: "Örgütlenme faaliyetlerine hız verdiği bir dönemde iftira kampanyaları ile sendikamızın ismi karalanmak istenmektedir."

 Sendika tarafından iş akidi feshedilen Oya Baydak'ın Sendikamızın ismi karalanmak istenmektedir
  • 10 Temmuz 2015, Cuma 20:41

Genel-İş Sendikası İstanbul Şubeleri, sendika tarafından iş akidi feshedilen Oya Baydak'ın DİSK Genel Merkezi önüne çadır kurmamasına ilişkin açıklama yaptı, işten çıkarma sürecinde yaşananları kamuoyuna duyurdu.

Genel-İş İstanbul Şubeleri, Oya Baydak'ın 4,5 yıl önce Fatih Belediyesi'nde kendisine verdiği görevi kabul etmediği için tazminatsız işten çıkarıldığı ve dönemin Sendika Genel Başkanı Erol Ekici ve Avrupa Yakası Bölge Başkanı Mehmet Karagöz tarafından sendikaya personel olarak alındığı bilgisini paylaştı.

Baydak ve sendika yöneticilerin o dönemde Fatih Belediyesi'ne karşı hiçbir direniş göstermediği iddiasına yer verilen açıklamada, İstanbul Avrupa Bölgesi şubelerinin Baydak'ın zaten emekli olduğu yönündeki itirazlarına rağmen Eski DİSK ve Genel-İş Sendikası Başkanı Erol Ekici tarafından işe alındığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: "Baydak'ın işe başlatılma şekli, emekli olmuş ve emekli maaşı alan bir kişinin bir de Genel-İş Sendikası'ndan maaş alması o yıllarda İstanbul Avrupa Bölgesi Şubeleri tarafından Genel-İş Sendikası Başkanlar Kurulu'nda dile getirilmiş ve eleştirilmiştir. Sendikamızda işe başlama süreci sorunlu olan Baydak, kendisini şubelerin itirazlarına rağmen işe alan Ekici'nin 2013 yılında başkanlık seçimlerini kaybetmesine rağmen aynı yerde çalışmaya devam etmiştir. Ancak geçtiğimiz ay Baydak'ın sendikamıza gelen üyelerimize çay ve kahve servis etmeyi reddetmesi bardağı taşıran son damla olmuştur."

Baydak'ın sendika şubesine gelen üyelere çay ve kahve servis etmeyi reddettiği ve "Bana kapıcılara ve temizlikçilere hizmet ettiriyorsunuz" diyerek bağırdığı iddia edilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Biz Genel-İş sendikası olarak temizlik işçilerini ve konut işçilerini örgütleyen bir sendikayız. Sendikamızın başkanları ve personelleri de üyelerimizin verdikleri aidatlar sayesinde maaşlarını almaktadır. Bu yüzden sendikadaki görevi şubemize gelen üyelerimize çay servis etmek olan bir personelin üyelerimizi hor görmesi, kendini onlardan üstün görmesi ve üyelerimize çay, kahve servisi yapmayı reddetmesi kabul edilemezdi. Yaşanan bu olayın ardından Genel-İş Sendikası İstanbul Şubelerinin çoğunluğunun kararıyla Oya Baydak'ın iş akdinin feshedilmesini Genel Merkezimizden talep ettik. Sendikamızın Genel Merkezi de bu talebi değerlendirmiş ve şubelerimizin kararına uyarak tüm hakları verilmek üzere Oya Baydak'ın iş akdini feshetmiştir. Normal koşullarda tazminatsız işten çıkartmayı gerektirecek bu sebeplere rağmen sendikamızın ilkeleri doğrultusunda Baydak'ın tazminatını alabilmesi için iş akdi bu gerekçeler belirtilmeden feshedilmiştir."

BENZER BİR EYLEM DAHA ÖNCE DE YAPILMIŞTI!

Baydak'ın işten çıkarılmasının muhatabının DİSK Genel Merkezi değil, Genel-İş Sendikası İstanbul Avrupa Bölgesi olduğu hatırlatılan açıklamada, Baydak'ın DİSK Genel Merkezi önünde çadır kurması ve yaptığı açıklama eleştirildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Baydak'ın yaptığı basın açıklamasında da görüleceği gibi sorun kendisinin işten çıkarılması değil DİSK'i ve Genel-İş Sendikası'nı iftiralarla karalamaya yöneliktir. Zaten Baydak'ın çadır eylemine başlamasının ardından eylemine destek veren 'Devrimci İşçi Hareketi' isimli grubun, yaptıkları çalışmalar için DİSK Genel Merkezi binasından yer talep etmesi ve ardından DİSK Genel Merkezi binasına zincir vurarak girişleri engellemesi yapılan eylemin amacının farklı olduğunu göstermektedir. Bu grup daha öncede DİSK önünde benzer eylemlerde bulunmuş, yine eski başkan Erol Ekici tarafından işe alınan ve sendika üyesi tek bir işçinin bile davasına bakmamasına rağmen Genel-İş Sendikası'ndan maaş alan Av. Taylan Tanay içinde benzer bir eylemde bulunmuş, sonra eylemlerini herhangi bir gerekçe göstermeden sonlandırmışlardı. Bu eylemde sadece DİSK'e ve işçi sınıfının mücadelesine zarar vermek için kurgulanmış bir eylemdi. Aynı senaryo bugünde Oya Baydak üzerinden sergilenmektedir.

DİSK'in ve Genel-İş Sendikası'nın birçok işyerinde direnişte ve grevde olduğu, taşerona karşı mücadele ve işçi sınıfının kazanımlarını arttırmak için örgütlenme faaliyetlerine hız verdiği bir dönemde iftira kampanyaları ile sendikamızın ismi karalanmak istenmektedir. Yapılan eylemde ve açıklamalarda her ne kadar işçi sınıfından ve mücadeleden bahsedilse de bu eylem biçimi işçi sınıfına değil, sermayeye, iktidara ve sarı sendikalara hizmet etmektedir."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık