Şehit cenazesinde Atatürk için dua ettirmeyen müftü hakkında soru önergesi

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Van'da teröristler tarafından şehit edilen Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur'un Muğla'daki cenaze töreninde, Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak'ın kıldırdığı namazda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için dua ettirmemesiyle ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi verdi.

Şehit cenazesinde Atatürk için dua ettirmeyen müftü hakkında soru önergesi
  • 27 Mayıs 2016, Cuma 9:32

Milletvekili Akın Üstündağ, soru önergesinde Van'da teröristler tarafından şehit edilen Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur'un 25 Mayıs tarihinde memleketi olan Muğla'daki cenaze töreni sırasında, Muğla İl Müftüsü Abdurrahman Koçak'ın kıldırdığı cenaze namazının dua bölümünde Atatürk ve silah arkadaşları için dua ettirilmediğini belirtti. Akın Üstündağ, "Bunun fark edilmesi üzerine cenazeye katılan çok sayıda kişi tepki gösterip, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için de dua edilmesini müftüden yüksek sesle istemişlerdir. Ancak, buna rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için dua ettirilmemiştir" dedi.

Son günlerde Muğla'da birçok mevlitte imamların Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için dua ettirmediklerinin gözlendiğini kaydeden CHP'li Üstündağ, önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyetimizi ve devletimizi korumak, kollamak için şehit olan vatan evlatlarının cenazesinde cumhuriyetimizi ve devletimizi kuranlara saygısızlık yapılıyor. Bu sistematik saygısızlık son günlerde özellikle Muğla'da ve ilçelerinde sıkça rastlanılan bir durum halini almıştır. Muğla Müftüsü'nün bu uygulamasından da anlaşılacağı üzere halkın tepkisi ve hatırlatmasına rağmen bu durum fiili bir uygulama halini almış ve özellikle planlanmış bir uygulamaya dönüşmüştür."

CHP Milletvekili Akın Üstündağ, önergesinde Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması için şu soruları yöneltti:

* Muğla ve diğer illerde müftülere ve imamlara özellikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için dua edilmemesi yönünde bir talimat mı verilmiştir?

* Maaşlarını halktan alan bu görevlilerin halkın değerlerine, milli kurucusuna ve silah arkadaşlarına karşı yapılan bu muamele sizce doğru mudur?

* Muğla Müftüsü ile ilgili olarak halkın tepkisi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için uyguladığı olumsuz tavrından dolayı bir işlem yapacak mısınız?

* Devletimizin ve cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları için bayram ve cuma namazları ile mevlitlerde dua okutulması yönünde bir talimat verecek misiniz?

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık