Sağlıkta bir devrim daha! Adamın varsa sıra yok

Sağlık sisteminde yaşanan sıkıntılar her ne kadar yandaş medyada yer almasa da bu sıkıntıların yaşanmadığı anlamına gelmiyor. Yetkililer 70 ve 80'li yıllarda yaşanan uzun kuyrukların artık mazide kaldığını söylese de durum hiç de öyle değil. Dönem hala “adamın varsa sıra mıra yok” dönemi

Sağlıkta bir devrim daha! Adamın varsa sıra yok
  • 25 Nisan 2017, Salı 18:49

sozcu.com.tr  hastaneleri dolaşmaya devam ediyor. ‘O uzun hastane kuyrukları eskidendi’ dense de hastaneye giden her vatandaş biliyor ki, bunun sebebi internet üzerinden uygulanan randevu sistemi. Yani randevu alamayıp muayene gününü evde bekleyenler hastanede yok. O nedenle kuyruk biraz daha az gibi. Ama yine de yok değil. Samatya Devlet Hastanesi’ne gidiyoruz. Uzun kuyrukta beklemekten yorulanlar buldukları yerlere oturmuş sıra bekliyor.

ADAMIN VARSA SIRA YOK!

Bir hasta bakıcı ve bir güvenlik görevlisi dikkatimizi çekiyor. Onlarca hasta sıra beklerken onlar tık tık tık diye doktorun kapısını çalıp sıra beklemeden tanıdıklarını tedavi ettiriyor.

saglikta-devrim-1

ŞİŞLİ ETFAL BİLDİĞİNİZ GİBİ

İkinci durağımız Şişli Etfal ve Araştırma Hastanesi. Yıllardır tadilatta olan hastane eskiden bildiğimiz gibi. Uzayan kuyruklar, yasak alanda sigara içen personel gibi ne ararsanız var.

KAN VERMEK İÇİN ÖNÜNDEKİ 200 KİŞİYİ BEKLEYECEK

Hemen her hastanenin en yoğun bölümü numune alma odası. Görevliler saat 11:30’a kadar 316 kişinin kan örneğini alabilmiş. Bir vatandaş sırasını beklerken elindeki barkodda 500 küsür rakamını okuyor. Yani doktorun istediği örneği verebilmek için yaklaşık 200 kişinin daha kan vermesini bekleyecek. Şansı var ise kan sonucunu alıp aynı gün tedavisini tamamlayabilecek.

“KİMSESİZSEN ÖLECEK MİSİN?”

Şişli Etfal Hastanesi’nin bahçesine çıkalım dedik. Bizi gören herkes “paramız yoksa ölelim mi?” diye soruyor. Bir vatandaş kimsesiz bir kişinin 3 gündür tedavi edilmediği ve ölüme terk edildiğini iddia ediyor. Bir aile ise annelerine ilgi gösterilmediğini gözyaşlarıyla anlatıyor. Bir başka vatandaş ise şantiyeye dönen hastanede yürümek için yol bırakılmamasına isyan ediyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık