Ramazanda yasaklar 2021 gelecek mi, nasıl olacak? Ramazanda tam kapanma var mı?

Ramazan ayına geri sayım başladı. Ramazan ayı 13 Nisan 2021 tarihinde başlayacak ve 13 Mayıs tarihinde sona erecek.

Ramazanda yasaklar 2021 gelecek mi, nasıl olacak? Ramazanda tam kapanma var mı?
  • 11 Nisan 2021, Pazar 17:29

Ramazan ayı boyunca kısıtlamalar nasıl ilerleyecek merak ediliyor. Milyonlarca vatandaş Ramazan ayına girmeden önce Ramazanda yasaklar 2021 gelecek mi, nasıl olacak sorularını peş peşe sorguluyor. Koronavirüs vaka sayısının artmasıyla birlikte gündeme gelen Ramazanda tam kapanma var mı sorusu yoğun ilgiyle karşılaşıyor. İşte Ramazan ayı ve kısıtlamalar hakkında merak edilenler...

Ramazan ayı ile ilgili meraklı arayış sürüyor. Son dakika haberleri arasında Ramazan yasakları araştırılıyor. Vatandaşlar Ramazan ayı boyunca koronavirüse karşı nasıl bir önlem alınacak öğrenmek istiyor. Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın yazısına göre, hızla artan koronavirüs vakaları nedeniyle ramazanda “kapanma” yapılmasını savunanlarla, hafta sonu ve akşam sokağa çıkma yasaklarını yeterli bulanlar var.Hükümette kapalı kapılar ardında yapılan değerlendirmelerde, turizm sezonu açılmadan önce vakaların kontrol altına alınması gerektiği belirtiliyor.

RAMAZANDA YASAKLAR 2021 GELECEK Mİ, NASIL OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokağa çıkma sınırlaması ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan ayı ile ilgili şu ifadeleri kullandı; "Bu mübarek ay boyunca ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız.

Yukarı doğru gidiş ne zaman bitecek? Ne zaman rakamlar aşağıya doğru gitmeye başlayacak? sorusuna ise Bakan Koca şu yanıtı verdi;

“Bugüne kadar yaşadığımız piklerde bir noktadan sonra durduğunu biliyoruz. Bu da aynı şekilde olacak. Ama bu nereye kadar çıkabilir? Onun için bir şey demem zor. Fakat önümüzdeki ramazan ayıyla birlikte hareketlilik azalırsa pik noktasından aşağı doğru inişi bekliyoruz.”

KAFELER RAMAZAN AYINDA AÇIK MI?

81 ilde ramazan ayı boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle hizmet verebilecek.

CAMİİLERDE TERAVİH NAMAZI KILINACAK MI?

Türkiye genelinde ramazan ayı boyunca toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler olmayacak. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, teravih namazı için şu açıklamayı yaptı; "Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik."

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık