Paralarda Sürpriz Değişiklik, Yeni Banknotlarda Cumhurbaşkanının Resmi mi Olacak

Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Murat Çetinkaya'nın göreve gelmesinin ardından Cumhurbaşkanına "jest" için, Erdoğan resimli banknot eskizleri hazırlattığı öne sürüldü.

Paralarda Sürpriz Değişiklik, Yeni Banknotlarda Cumhurbaşkanının Resmi mi Olacak
  • 30 Nisan 2016, Cumartesi 21:45

Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Murat Çetinkaya'nın göreve gelmesinde önemli katkısı bulunan Cumhurbaşkanına "jest" yapmaya hazırlandığı öne sürüldü. Çetinkaya'nın bu konuda eskiz çalışması yapılması talimatı verdiği iddia edildi.

ERDOĞAN FOTOĞRAFLI, YENİ BAŞKAN İMZALI

Tedavüldeki kâğıt banknotlarda eski başkanların imzaları mevcut. Banknotların bir kısmında Durmuş Yılmaz'ın imzası yer alırken, Yılmaz sonrası basılan paralarda da Erdem Başcı'nın imzası var. Yeni basılacak paralarda bu imzalar da değişecek ve Murat Çetinkaya'nın imzası yer alacak.

İNÖNÜ DE BASTIRMIŞTI

İsmet İnönü'nün fotoğrafının yer aldığı paralar 1940 yılında İkinci Emisyon (E2) Grubu banknotların içerisinde tedavüle çıkartılmıştı. İsmet İnönü'nün fotoğrafının yer aldığı paralar 1940 yılında İkinci Emisyon (E2) Grubu banknotların içerisinde tedavüle çıkartılmıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık