ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİN KÖYLÜLER KARŞI YAPTIĞI SERT MÜDAHALEYİ ASLA KABUL ETMİYORUZ

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİN KÖYLÜLER KARŞI YAPTIĞI SERT MÜDAHALEYİ ASLA KABUL ETMİYORUZ
  • 25 Ekim 2014, Cumartesi 8:00

Soma’da, Kolin şirketi tarafından köylerine yapılmak istenen termik santrala ve zeytin ağacı kesimine karşı direnen Yırca köylüleri, şirketin güvenlik görevlileri tarafından darp edilerek kelepçelendi. Jandarmanın geç müdahalesi nedeniyle olaylar büyürken, köylülere destek veren Greenpeace üyeleri de özel güvenlikçilerin şiddetine uğrayanlar arasında yer aldı.

Köylülerin ve Yırca köyü muhtarı Mustafa Akın’ın verdiği bilgiye göre, Kolin şirketinin elemanları, zeytin ağacı kesimine devam etmek için dün sabah yaklaşık saat 6.30’da özel güvenlikçiler eşliğinde, Bakanlar Kurulu’nun “acil kamulaştırma” kararı verdiği bölgeye girdi. 4 dozer ve 10 motorlu testereyle zeytin ağaçlarını kesmeye çalışan Kolin çalışanlarına nöbetteki köylüler engel olmaya çalıştı. Bunun üzerine şirketin özel güvenlik çalışanları, köylülere saldırdı. Özel güvenlikçiler, coplarını da kullanarak köylüleri darp etti. Ardından da 11 kişiyi de kelepçeledi. Greenpeace üyeleri de Yırca’daki şiddetten nasibini aldı. Jandarma, köylüler darp edildikten sonra olay yerine geldi. Jandarma gelince özel güvenlikçiler kelepçeleri sökmeye çalıştı. Kalan kelepçeler de jandarma tarafından çıkarıldı. Ancak anahtarları olmadığı için iki kişide kelepçe kaldı. Yaralı köylüler jandarma eşliğinde hastaneye kaldırıldı. Tedavilerinin ardından jandarma tarafından ifadesi alınan köylüler, şikâyetçi olduklarını bildirdi, ancak herhangi bir gözaltı işlemi uygulanmadı. Dünkülerle birlikte Yırca’da Kolin tarafından kesilen zeytin ağacı sayısı bini buldu

Erdoğan cesaret verdi

Köylülere yapılan saldırının hemen ardından olay yerine gelen CHP Parti Meclisi Üyesi ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, bölgede “tam hukuksuzluk halinin” hüküm sürdüğünü kaydetti. Şirketin böylesi saldırılarda bulunma cesaretini bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığını dile getiren Özel,“Kolin köylüye kelepçe takarken hukuk ayaklar altına alındı. Kolin, bu yetkiyi doğrudan Tayyip Erdoğan’dan alıyor. Erdoğan’ın kayrılan şirketi ne jandarma ne de savcı takıyor. Ahmed Arif’in şiirinde olduğu gibi Yırca’da taşları bağlamışlar, köpekler başı boş geziyor” dedi.

Özel, “Soma’da tam bir hukuksuzluk hali, yargısal körlük var. Acele kamulaştırma, bütün her şeyin mutlak kararı gibi gösteriliyor. İlçe tarım müdürlüğü, kendilerinin zeytin kesme izni vermediğini söylüyor. Soma ve Manisa belediyeleri, bölgenin planlarında tarım alanı olarak geçtiğini belirtiyor. Yani Kolin, orada ancak zeytincilik yapabilir. Ancak vali, kaymakam, savcının tutumu nedeniyle jandarmanın da elini kolunu bağlayan bir idari zafiyet var. Devlet köylüye sahip çıkmıyor” diye konuştu.cumhuriyet

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık