MÜSİAD’dan dev iyilik hareketi

MÜSİAD, Yetim Vakfı iş birliğinde Yetim Sponsorluk Destek Sistemi ile aile korumasından uzak olan çocuklara destek sağlayacak.

MÜSİAD’dan dev iyilik hareketi
  • 14 Nisan 2022, Perşembe 2:15

MÜSİAD, 12 BİN YETİME HAMİ OLUYOR

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Yetim Vakfı iş birliğinde hayata geçirilen Yetim Sponsorluk Destek Sistemi ile 12 bin yetime hami oluyor. Bu kapsamda MÜSİAD üyeleri, Yetim Sponsorluk Destek Sistemi ile aile korumasından uzak olan çocuklara destek sağlayacak.

Bölgesel ve küresel savaşlar, doğal afetler, kaza ve salgın hastalıklar nedeniyle dünya genelinde milyonlarca çocuk yetim kalıyor. Uluslararası verilere göre her gün yaklaşık 10 bin çocuk ailesini kaybediyor. Yetim kalmanın en temel sebeplerinden biri ise savaşlar. Dünyanın farklı bölgelerinde ise 218 binden fazla çocuk işçi hayatını idame ettirmeye çalışırken, yalnızca Avrupa'da 110 binden fazla çocuk kaybolmuş durumda.

Dünyada korumasız kalan yetim, öksüz ve sosyal yetimler için faaliyet yürüten Yetim Vakfı, MÜSİAD ile ortak bir iyilik hareketine imza atıyor. MÜSİAD üyeleri, bir yetimin ihtiyaçlarına destek olunan Yetim Sponsorluk Sistemi’nden 12 bin çocuğa hami olma kararı aldı.

“Yetimin Gönlüne Dokun İyiliğe Kanatlansın Dünya” yetim hamilik sertifikası kapsamında MÜSİAD üyeleri 12 bin yetim çocuğun eğitim, sağlık, gıda ve kıyafet ihtiyaçlarını karşılayacak. MÜSİAD üyeleri, yetimlerin ilk aylık geçim ödemelerini yaparak sisteme dâhil oldu. Her bir yetime sahip çıkan işinsanlarına hamilik sertifikası takdim edildi.

Bir yetimin ihtiyaçlarının karşılandığı Yetim Hamilik Sertifikası çalışmasını hayata geçiren MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı 10 yetime hami olarak projeyi başlattı.

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık