MİT İSTİHBARAT UZMANI İÇİN BAŞVURUSU ALIYOR

MİT İSTİHBARAT UZMANI İÇİN  BAŞVURUSU ALIYOR
  • 16 Nisan 2014, Çarşamba 18:06

O KİŞİ BELKİ DE SİZSİNİZ..

MİT İSTİHBARAT UZMANI İÇİN BAŞVURUSU ALIYOR

İstihbarat Uzmanları; Ü lkemizin milli güvenliğine içten ve dıştan gelebilecek tehditlerin önlenmesi, terörizme karşı mücadele edilmesi, yabancı unsurlarca yürütülen istihbarat faaliyetlerine karşı koyulması, dış politika hedefleri doğrultusunda uluslararası alanda yaşanan siyasi, ekonomik, sosyal, askeri ve teknolojik gelişmelerin takip edilmesi amacıyla istihbarat faaliyeti yürüten çalışanlarımızdır.

Çok iyi derecede yabancı dil becerisine sahip olan İstihbarat Uzmanları, İstihbarat Akademisinde yürütülen teorik ve uygulamalı eğitimler ile saha eğitimlerinden sonra Teşkilatın yurt içi veya yurt dışı ünitelerinde görevlendirilmektedir.

Temel Gereklilikler

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 35 yaşını doldurmamış olmak,
  • Üniversitelerin en az 4 yıllık örgün eğitim veren lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak (yurt dışı mezuniyetlerinde YÖK denkliği aranmaktadır),
  • Aşağıda belirtilen yabancı dil gerekliliklerinden en az birini taşıyor olmak;
  • - Sınav sonuçları son 5 yıla ait olmak üzere İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinin birinden; YDS/KPDS/ÜDS’de 90 veya üzeri puan almak ya da KPSS'nin yabancı dil bölümünde en az 54 soruyu doğru cevaplamak ya da YDS/KPDS/ÜDS’de 90 veya üzeri puana eş değerliği ÖSYM tarafından kabul edilen sınav sonucuna sahip olmak,

    - Sınav sonuçları son 5 yıla ait olmak üzere İngilizce, Fransızca, Almanca dışında kalan ve YDS/KPDS kapsamında bulunan dillerin birinden 70 veya üzeri puan almak ya da YDS/KPDS’de 70 veya üzeri puana eş değerliği ÖSYM tarafından kabul edilen sınav sonucuna sahip olmak,

    - Bulunduğu yabancı ülkenin resmi dilinde en az 3 öğretim yılı olmak üzere ilköğretim, ortaöğretim veya yükseköğretim kurumlarında örgün eğitim görmüş olmak ve bu dilde okuduğunu ve dinlediğini anlama, yazma ve konuşma becerilerine iyi derecede sahip olmak,

  • Analitik zekâ, yaratıcı düşünebilme, yönetme - yönlendirme, yüksek sorumluluk bilinci, güçlü yazılı - sözlü iletişim becerisi, stres altında çalışabilme, detaylara önem verme, pratik ve hızlı düşünebilme, uzun ve yoğun çalışma saatlerine uyum sağlayabilme, ketumiyet gibi kişisel özelliklere sahip olmak,
  • MİT Müsteşarlığı mensubu olmaya engel bir hali bulunmamak (Bu hususta MİT Müsteşarlığı’nın mevzuatı ve takdiri esastır).
  • Müsteşarlığımızda, yürütülen hizmetin gereği çeşitli eğitim geçmişine ve uzmanlığa sahip personel istihdam edilmektedir. Müsteşarlığımıza her yıl on binlerce aday özgeçmiş bırakmakta, bir o kadar aday da yayınlanan ilanlara başvurmaktadır. Başvuruları kabul edilen adayları uzun, rekabetçi ve elemeli aşamalardan oluşan bir sınav süreci beklemektedir. Bu süreçte adaylar; yazılı, sözlü, uygulamalı sınavlara, çeşitli psikolojik testlere, sağlık kontrolüne ve mülakata tabi tutulmaktadırlar.

    Özgeçmiş Formunun doldurulması;

    1. Özgeçmiş formu en fazla beş alan için doldurulabilmektedir. Formu doldurmaya başlamadan önce Teşkilatımızda görev alınabilecek alanlara ait detayları incelemenizi öneririz.

    2. Özgeçmiş formu; öğrenim, yabancı dil, iş tecrübesi, sağlık gibi bilgilerin istendiği 14 farklı bölümden oluşmaktadır.

    3. Özgeçmiş formunu tek oturumda ve eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir. Verdiğiniz bilgilerin doğru ve eksiksiz olması özgeçmişinizin değerlendirilmesinde büyük önem taşıyacaktır. Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin, özgeçmiş formları değerlendirmeye alınmayacaktır.

    4. Özgeçmiş bıraktığınız tarihten itibaren üç ay geçmedikçe özgeçmişiniz üzerinde güncelleme yapmanız veya farklı bir alana özgeçmiş bırakmanız mümkün değildir.

    5. Form hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilmek ve gerekli bilgileri eksiksiz olarak temin edebilmek amacıyla örnek formu inceleyebilirsiniz.

    6. Özgeçmiş formunuzda bizlerle paylaştığınız bilgiler Millî İstihbarat Teşkilâtı aday havuzunda saklı tutulacaktır.

    Müsteşarlığımız tarafından özgeçmişlerin gizliliğine yüksek hassasiyet gösterilmekte olup adaylardan da aynı hassasiyet beklenmektedir.

    https://www.mit.gov.tr/ikBasvuru/ui/cv.aspx

    Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

    SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

    Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


    yükleniyor

    BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

    SON DAKİKA HABERLER

    ANKET

    Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

    yukarı çık