İstanbul Büyükşehir Belediyesi "Askıda Fatura" hizmetini başlattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmeti "Askıda Fatura" sayesinde ihtiyaç sahipleri faturalarını askıya bırakabilecek. Dileyen hayırseverler ise ihtiyaç sahiplerinin faturasını ödeyebilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi
  • 05 Mayıs 2020, Salı 13:53

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından bugün tanıtılan hizmet, ihtiyaç sahibi vatandaşların ödemesi gereken faturaları online olarak askıya bırakabilmesini sağlıyor. Tamamen online olarak işleyen ve https://askidafatura.ibb.gov.tr/ adresinde yayın yapan platform ile hizmet veren sistem, hayırsever vatandaşların yapacağı iyiliğe aracılık edecek.

Fatura hizmeti şimdilik sadece İGDAŞ ve İSKİ kurumlarını kapsıyor. Yani askıda fatura uygulamasında şimdilik sadece doğalgaz ve su faturalarının askıya bırakılması mümkün. Ancak bu güzel kampanyanın genişlemesi durumunda farklı kategorideki faturaların da eklenebileceği, operatörlerin de entegrasyonu ile telefon ve internet faturalarının da sisteme dahil edilmesi mümkün olabilir. 

Elbette askıya fatura bırakmak için şartlar bulunuyor. Askıya fatura bırakacak kişilerin daha önce sosyal yardım talebinde bulunmuş ya da bulunacak olan ve sosyal yardım talebi incelemesi olumlu sonuçlanmış olan kişilerden seçiliyor. Dolayısıyla faturasını askıya bırakacak kişilerin gerçekten de bu yardıma ihtiyaç sahipleri arasından seçildiğini söylememiz mümkün. Böylece askıya bırakılan faturaları ödeyen hayırsever vatandaşlar, yaptıkları yardımın ihtiyaç sahibi vatandaşların yararına olacağını bilecek.

Askıda fatura hizmetinin ödeme sayfasının 6 Mayıs 2020 Çarşamba günü itibariyle açılacağı belirtildi. Dolayısıyla hayırsever vatandaşlar, bu tarih itibariyle siteye gelerek ödeme gerçekleştirebilecek. Faturasını askıya bırakmak için ise şimdiden başvurular başladı. İhtiyaç sahipleri şu anda faturalarını askıya bırakabiliyor. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık