İbrahim Kalın: Bir başka kamikaze hareketine karşı atılması gereken adımlar var

CUMHURBAŞKANLIĞI Sözcüsü İbrahim Kalın, 15 Temmuz darbe girişimi ve olası ikinci bir darbe girişimi tartışmalarına ilişkin, "Bir başka darbe girişimi ya da bu darbeyi planlanmış olanların bir başka kamikaze hareketine karşı atılması gereken adımlar vardır. Bunlardan her şey beklenir. Büyük bir darbe yediler. İlk darbeyi 17- 25 Aralık'tan sonra yediler" dedi.

İbrahim Kalın: Bir başka kamikaze hareketine karşı atılması gereken adımlar var
  • 22 Temmuz 2016, Cuma 15:28

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İkinci bir darbe girişimi tartışmalarına ilişkin olarak Kalın, şunları söyledi:

"OHAL, günlük hayatı etkilemeyecektir. Biz bir darbe atlattık. Bu belayı def etmek için birtakım ekstra hukuki müeyyideleri uygulamaya sokmak zorundadır. Şu anda böyle olağanüstü bir durum ile karşı karşıyayız. Bir darbe püskürtülmüştür. Darbe sonrası atılması gereken adımlar var. Bir başka darbe girişimi ya da bu darbeyi planlanmış olanların bir başka kamikaze hareketine karşı atılması gereken adımlar vardır. Bunlardan her şey beklenir. Sokakta kendi vatandaşına silah çevirmiş asker üniformalı teröristlerden her şey beklenir. Hele ki Fetullahçı Terör Örgütü'ne mensup bu dinen de ahlaken de zihnen de sapık bu adamlardan her şey beklenir. Açıklamalarında gördünüz. Bu adamlardan her şey beklenir. Büyük bir darbe yediler. İlk darbeyi 17- 25 Aralık'tan sonra yediler. Bunların temizlenmesi için devam eden bir süreç vardı."


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın 15 Temmuz darbe girişimini anlatırken zaman zaman duraksayıp duygulanarak, "O cesareti, kahramanlığı gösterip sokağa çıkmasaydı, olay çok başka bir yere gidecekti. Size de bütün yayın grubu olarak teşekkür etmek istiyorum. Gösterdiğiniz tavır nedeniyle. Yaptığınız yayın çok kritikti. Bütün dünya Cumhurbaşkanımızı ilk kez orada gördü" dedi.


CUMHURBAŞKANLIĞI MUHAFIZ ALAYI VE YENİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı ve yeni güvenlik önlemlerine ilişkin bir soruya Kalın, "Kapsamlı güvenlik tedbirleri yeniden gözden geçiriliyor. Cumhurbaşkanımızın korunması çok önemli bütün tedbirle alındı. Alınmaya devam ediliyor. Muhafız Alayı elbette güvenlik noktasında bir kez daha değerlendirilir. Cumhurbaşkanımızın bu konuda bazı düşünceleri olabilir. Olgunlaştığı zaman karar haline gelir paylaşırız" diye yanıt verdi.

"TSK'NIN SAVUNMA BAKANLIĞI'NA BAĞLANMASI KONUŞULAN ŞEYLERDEN BİRİSİ"
"TSK'nın Savunma Bakanlığı'na bağlanması gündemde mi?" sorusuna Kalın, "Konuşulan şeylerden birisidir bu" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık