HDP'nin kapatılması en çok AK Parti'ye zarar verir

Gazeteci Gürkan Hacır, Habertürk'te katıldığı programda HDP'nin kapatılması konusunu ele aldı ve partinin kapatılmasının AK Parti'ye zarar vereceğini söyledi.

HDP'nin kapatılması en çok AK Parti'ye zarar verir
  • 30 Mart 2021, Salı 1:39

HDP'nin kapatılmasına yönelik tartışmalar son hızıyla devam ediyor. Partinin PKK terör örgütünün bir siyasi uzantısı olduğu ifade ediliyor ve bu sebeple de mecliste bulunmaması gerektiği birçok isim tarafından dile getiriliyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile başlayan parti kapatma tartışmaları, AK Parti'nin HDP'ye yüklenmesiyle devam ediyor. İYİ Parti'nin de Selahattin Demirtaş için terörist demesi üzerine ipler daha da gerilirken, Gara olayıyla yaşanan gerilim artık en üst noktasına ulaştı. Birçok siyasi isim artık HDP'nin bir parti olarak var olmaması gerektiği konusunda hem fikir olmuş durumda. Habertürk kanalında da "Türkiye'nin Nabzı" programında bu konu işlendi. Gazeteci Gürkan Hacır, HDP'nin kapatılmasına yönelik yapılan tartışmaları değerlendirdi. 

HDP'NİN KAPATILMASI AK PARTİ'YE ZARAR VERİR

Hacır, "HDP'nin kapatılması en az HDP kadar AK Parti'ye zarar verir. Çünkü parti kapatan bir iktidar olarak tarihe geçiyorsunuz. İkincisi HDP seçmeninin nereye evrileceğini, tahmin etmek zor olmasa gerek. HDP seçmeni CHP'ye oy verir ve dolayısıyla fezlekedeki tavırlar da önemli. CHP 2016' düştüğü hataya bir daha düşmez. Dolayısıyla bir grup kararı iç tüzük gereği alınmıyor ama CHP genel eğilimi gelecek fezlekelerin içine bakmakla beraber genel eğilimi hayır şeklinde olacak diyebiliriz. CHP'nin üstündeki basıncı bu durum artıracak. AK Parti ve MHP, CHP'ye tam gaz yüklenecekler" ifadelerini kullandı. 

TARİHTE HİÇ RASTLANMADIK CEZA UYGULAMASI OLABİLİR

Hacır, "Yasal düzenlemeler dedik insan hakları eylem planı, iki HDP ve ardılları için bir düzenleme çalışması var. Bir daha HDP gibi bir partinin kurulmasının engellenmesi için çalışma var. HDP'de siyaset yapmış isimlere yönelik çok önemli ve tarihte de hiç rastlanmadık ceza uygulaması o da ömür boyu siyasetten men. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki önemli sayıda oy CHP'ye gidebilir" dedi ve  "Partiyi kapattığınızda onun sosyolojisini ortadan kaldırmazsınız. Refah Partisi kapatıldığında Fazilet devam etti. O kapatıldığında AK Parti ve SP çıktı" ifadelerine yer verdi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık