HDP’li Pervin Buldan adliyeden ayrıldı

Meclis Başkanvekili HDP’li Pervin Buldan, Iğdır Ceza Mahkemesi’nin hakkında verdiği zorla getirme kararının ardından Bakırköy Adliyesine giderek mahkemeye ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı

HDP’li Pervin Buldan adliyeden ayrıldı
  • 23 Aralık 2016, Cuma 22:31

Meclis Başkanvekili HDP’li Pervin Buldan, Iğdır Ceza Mahkemesi’nin hakkında verdiği zorla getirme kararının ardından Bakırköy Adliyesine giderek mahkemeye ifade verdikten sonra adliyeden ayrıldı. Buldan, Gelip beni evden zorla gözaltına aldılar derken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü gözaltı işlemi yapılmadığını açıkladı.
Iğdır Ceza Mahkemesi’nin hakkında zorla getirme kararı verdiği HDP’li Pervin Buldan, bu sabah saatlerinde Bakırköy Adliyesinde ifade verdi. İfadesinin ardından adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Buldan, Bugün talimatla duruşmam vardı ancak ifade vermeyeceğimizi de beyan ettik, daha önce duruşmaya gelmeyeceğimizi biliyorlardı. Gelip evden beni zorla gözaltına aldılar. Adliyeye getirildim, adliye huzuruna çıkarıldım. Ancak sordukları sorulara cevap vermedim. İfade vermeyeceğimi beyan ettim. Bunun bir hukuksuzluk olduğunu belirttim. Bugün ben bu ülkede kendi ülkemizde gözaltına alındım. İfade vermediğim için de mahkeme muhtemelen davayı Iğdır’a geri gönderecek. Çünkü talimatla gelen bir dava, dolayısıyla geri gönderdiler sanırım. Karar yok, geri gönderildi dedi.
Bir basın mensubunun Neden ifade verdiniz? sorusu üzerine Buldan, Örgüt propagandası yapmaktan dolayı, Iğdır’da yapmış olduğum bir konuşmadan dolayı şeklinde cevap verdi. Buldan, açıklamasının ardından adliyeden ayrıldı.
Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, gözaltı işlemi yapılmadığını, HDP’li Pervin Buldan’ın kendisine ait araçla adliyeye gittiğini açıkladı.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık