HAK-İŞ ÖZ-İŞ SENDİKASI 420 TL ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLER ZAM ALDI

Özel Güvenliklerle İlk Toplu Sözleşme : Hak –İş Sendikasına Bağlı Öz İş Sendikası İstanbul Anadolu adliyesin yaptığı toplu sözleşmede 420 TL zam aldı bugüne kadar yapılan özel güvenlik alanında en yükse zamdır

HAK-İŞ  ÖZ-İŞ SENDİKASI 420 TL  ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLER ZAM ALDI
  • 04 Eylül 2015, Cuma 19:39

Sendikanın sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımlarda ve diğer sendikalarında incelediğinden en yüksek ve yeni yasa ile alına ilk zam dır

İSTANBUL(ANKA) – Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın odasında şehit edilmesinin ardından gündeme gelen İstanbul Adliye Sarayı’ndaki özel güvenlikler ile ilk toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Hak-İş Konfederasyonu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Konfederasyona bağlı

ÖZ-İŞ (Öz Savunma ve Güvenlik İşçileri Sendikası) ile İstanbul Adliye Sarayı’nda görevli GSM Güvenlik A.Ş.’de çalışan 300 özel güvenlik görevlisini ilgilendiren ve Yüksek Hakem Kurulu tarafından sonuçlandırılan özel güvenlik alanındaki ilk toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Türkiye’nin ilk özel güvenlik toplu iş sözleşmesi olan bu sözleşmenin müzakereleri, Şubat 2015’ten beri, Hak-İş’e bağlı Öz-İş Sendikası ile GSM Güvenlik adına Kamu İşveren Sendikası (Kamu-İş) arasında yürütülüyordu. Müzakerelerin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine, toplu iş sözleşmesi, 29 Haziran 2015 tarihinde Yüksek Hakem Kurulu’na intikal ettirildi. Yüksek Hakem Kurulu, 25 Ağustos 2015 tarihinde sözleşmeyi sonuca bağlayarak, 3 Eylül 2015 tarihinde taraflara tebliğ etti.

Toplu İş Sözleşmesi, 1 Ocak 2015-31 Aralık 2015 tarihleri arasında geçerli olmak üzere; işçilerin yevmiyelerine ilk 6 ayda 4 TL ve ikinci 6 ayda 3 TL zam yapılmasını hükme bağladı.

Sözleşmeyle, 3 çocuğa kadar çocuk başına aylık 25 TL çocuk yardımı getirildi, gece mesailerine yüzde 15 zam ilave edildi ve silahlı hizmet veren güvenlik görevlilerine “sorumluluk zammı” adı altında günlük 3 TL ödenmesi öngörüldü.

Sözleşme; işçilere Mart ve Eylül aylarında 10’ar günlük yevmiye tutarında birer ikramiye verilmesini, ayrıca Ramazan ve Kurban bayramlarında 75’er lira bayram yardımı yapılmasını hükme bağlandı.

Öz-İş Sendikası Genel Başkanı Sedat Sevinç, sendika olarak, 400 işyerinde çalışan toplam 12 bin özel güvenlik işçisi adına yürüttükleri toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin halen devam ettiğini belirterek, “Bu sözleşmeleri de en kısa zamanda, başarılı bir şekilde sonuçlandırmak üzere yoğun bir mesai yapmaktayız. İmzaladığımız bu ilk toplu iş sözleşmesinin, hem üyelerimize, hem de ülkemizdeki 300 bin özel güvenlik emekçisine hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın vefatının ardından Adliyelerin korumasının özel güvenliklerden alınarak polise verilmesi gündeme gelmiş fakat bu konuda herhangi bir adım atılmamıştı. (ANKA)

(HM/OLÇ)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık