Güvrnlik memurları ise' "Bize verilen talimatı uyguluyoruz

ODTÜ'de 2013-2014 Akademik Yılı'nın mezuniyet töreni olaylı başladı. Mezuniyet yürüyüşü için Devrim Stadyumu'na giren öğrencilerin ellerinde taşıdıkları bazı pankartlar "siyasi içerikli" oldukları gerekçesiyle özel güvenlik görevlilerince alınmak istendi. Sansüre uğradıklarını savunan öğrenciler, durumu protesto etti.

Güvrnlik memurları ise'
  • 30 Haziran 2014, Pazartesi 0:45

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin 2013-2014 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Devrim Stadyumu'nda başladı. Binlerce öğrenci velisi ve yeni mezunun katıldığı etkinlik olaylı başladı. Mimarlık Fakültesi'nin mezuniyet yürüyüşü için Devrim Stadyumu'na girişleri sırasında özel güvenlik görevlileri bir öğrencinin taşıdığı, üzerinde "Bilal'e anlatır gibi anlat hocam" yazan pankartı "siyasi içerikli" olduğu gerekçesiyle el koymak istedi. Duruma itiraz eden öğrencinin elindeki pankart çekilerek alındı. Diğer öğrencilerin de araya girmesi ile stad girişinde kısa süreli gerginlik yaşandı. Görevliler ile tartışan öğrenciler, sansüre uğradıklarını savundu. Üzerinde Recep Tayyip Erdoğan karikatürünün bulunduğu bir pankarta da el konulduğu görüldü.

VELİLER ARAYA GİRDİ

Durumu alkış ve ıslıkla protesto eden öğrenciler, kortejin geriye kalan kısmında bulunan arkadaşlarına hiçbir pankartı güvenlik görevlilerine vermemelerini söyledi. Yaklaşık iki dakika süren ıslıklı protestonun ardından öğrenciler pankartı alarak, yürüyüşlerine devam etti. Stadta bulunan öğrenci yakınları da güvenlik görevlilerine "Son günlerinde çocuklara bu yapılmaz" diyerek tepki gösterdi. Güvrnlik memurları ise' "Bize verilen talimatı uyguluyoruz" diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık