Güvenlik-İş Sendikası Samsun Şubesi, basın toplantısı ile özel güvenlikçilere yapılan eleştirilere cevap verdi

Samsun’da Özel Güvenlikçilerden Sitem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit olduğu saldırının ardından güvenlikçilerle ilgili yaptığı açıklamasına TÜRK-İŞ’e bağlı Güvenlik-İş Sendikası Samsun Şubesinden tepki geldi. Samsun İl Başkanı Soner Donat, kısa bir zaman önce yine aynı adliyede özel güvenlikçilerin başarısı ile övünenlerin şimdi özel güvenliği günah keçisi yapmak istediğine dikkat çekti.

Güvenlik-İş Sendikası Samsun Şubesi, basın toplantısı ile özel güvenlikçilere yapılan eleştirilere cevap verdi
  • 07 Nisan 2015, Salı 7:15

özel güvenlik

Güvenlik-İş Sendikası Samsun Şubesi, TESS-İŞ ofisinde düzenlediği basın toplantısı ile özel güvenlikçilere yapılan eleştirilere cevap verdi. Özel Güvenlik yasasının 2004 yılında çıkarılmasına rağmen hala yetki ve göret tanımının belirten kanun çalışmasın yapılmadığını dile getiren Donat, ne kadar uğraşılırsa uğraşılsın özel güvenlikçilerin günah kesçisi yapılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. “Özel güvenlik görevlilerine yetki ve göret tanımı belirttiniz de özel güvenlik görevlileri işinin gereği güvenlik hususlarını dikkate mi almadı?” diye soran Donat, “Özel güvenlik görevlilerinin toplumsal olaylarda artık günah keçisi olmaktan ve tartışılmaktan bıktık.” siteminde bulundu. Özel Güvenlik kanunun bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığında çıkartıldığını hatırlatan Donat şöyle konuştu: “Bu kanun çıkartılırken halkın yoğun olduğu yerlerde halkla karşı karşıya gelmemeyi önlemek için çıkarıldığını söylemişti. Fakat bu tür olaylar olduktan sonra yetkililer popülist yaklaşımlar sergileyerek bir günah keçisi arayarak yine her zaman olduğu gibi özel güvenlikçileri bulmuşlardır. Türkiye’de 1.5 milyon kişi özel güvenlik sertifikası almış bunun için de bin liraya yakın ücret ödemiştir. Yine 800 bine yakın kişi özel güvenlik kimlik kartı almış bunun için de 1500 lira masraf yapmıştır. Ayrıca kanunun öngördüğü şekilde yenileme eğitimlerini almışlardır. 300 bin civarında çalışan özel güvenlik görevlisinin durumu ne olacaktır?”

TÜRK-İŞ’e bağlı Güvenlik-İş Sendikası olarak Cumhurbaşkanının ‘özel güvenlik tarih olmalı’ sözünü kesinlikle kabul etmediklerini aktaran Donat, “Bu sözün tüm özel güvenlik görevlilerinde oluşturacağı psikolojik baskıdan dolayı rahatsızlığımızı açıkça beyan ediyoruz. 1.5 milyon özel güvenlik görevlisinin yanında sektörün diğer katmanları ile mağdur edilmesi işsizler ordusuna yeni işsizlerin katılması anlamına gelecektir. Asgari ücrete reva görülen özel güvenlik işçileri kendilerine yapılan iyiliği de kötülüğü de asla unutmamaktadır.” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık