Güvenlik Görevlisi Hurda Buzdolabından Yaptığı Kuluçka Makinesiyle Evinde Yumurtalardan Civciv Çıkarıp Yetiştiriyor.

​Hurda Buzdolabı Kuluçka Makinesi Oldu Bilecik Pazaryeri'nde yaşayan güvenlik GÖREVLİSİ HURDA BUZDOLABINDAN YAPTIĞI KULUÇKA MAKİNESİYLE EVİNDE YUMURTALARDAN CİVCİV ÇIKARIP YETİŞTİRİYOR.

 Güvenlik Görevlisi Hurda Buzdolabından Yaptığı Kuluçka Makinesiyle Evinde Yumurtalardan Civciv Çıkarıp Yetiştiriyor.
  • 26 Mart 2015, Perşembe 22:47

Hurda Buzdolabı Kuluçka Makinesi Oldu

Türkiye'yi Ayağa Kaldıran İngilizce Konuşma Yöntemi!

Sadece İnterneti Kullanarak Zengin Oldu!

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde yaşayan güvenlik görevlisi 39 yaşındaki Halil İbrahim Uz (, hurda buzdolabından kuluçka makinesi yaptı. Bu makineyle evinde yumurtalardan civciv çıkarıp yetiştiriyor.

MALZEMELERİ HURDACIDAN VE TAMİRCİDEN BULDU

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Pazaryeri Yurdu'nda güvenlik görevlisi olarak çalışan Uz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaya hobi olarak başladığını dile getirerek, hurdacıdan buzdolabı, tamirciden araç silgi motoru, bilgisayar fanları, motosiklet zinciri gibi aparatlar kullanarak hareketli 3 raftan oluşan 168 yumurtalık makineyi yaptığını anlattı.

KULUÇKA İÇİN ARAÇ SİLECEK MOTORU KULLANDI

Buzdolabının içini yerleştirdiği ısı ayarlı rezidansla ısıttığını dile getiren Uz, şöyle konuştu:

"Civcivlerin çıkması ve civcivin oluşum esnasında yumurtanın zarına yapışmaması için belirli bir derecede nem olması gerekiyordu. Bunu, dolabın içine koyduğum su haznesiyle sağladım. Oluşan havayı dağıtmak içinde bilgisayar fanları kullandım. Kuluçkaya yatan tavuk altındaki yumurtaları belirli aralıklarla kendisi çevirir, ben de araç silecek motoru ve motosiklet zinciri sayesinde belirli aralıklarla rafları hareket ettirerek bunu sağladım."

"KOMŞULARIM TAVUK SAHİBİ OLUYOR"

Uz, makineyi yaptığından beri yaklaşık bin civciv elde ettiğini belirterek, zaman zaman komşularının getirdiği yumurtaları da kuluçkaya yatırdığını söyledi.

Yumurtalardan yaklaşık 18 ila 21 gün içinde civciv çıktığı bilgisini veren Uz, "Ucuza mal ettiğim kuluçka makinesiyle hem kendi tavuklarımı yetiştiriyorum hem de komşularım tavuk sahibi oluyor. Hurda malzemelerden yaptığım 300 yumurta kapasiteli kuluçka makinesi bitmek üzere. Onu da devreye sokarak organik civciv ve tavuk üretmeye devam edeceğim" ifadesini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık