Genelkurmay Başkanlığı'nın da onayını Türkiye'nin ilk ve tek özel savunma ve askeri eğitim şirketi

Genelkurmay Başkanlığı'nın da onayını Türkiye'nin ilk ve tek özel savunma ve askeri eğitim şirketi
  • 10 Ekim 2014, Cuma 4:11

Türkiye'de bir ilk! Özel komandolar geliyor

Başta ABD olmak üzere çeşitli ülkelerde örneğine rastlanan ancak Türkiye için yeni bir kavram olan Türkiye'nin ilk ve tek özel savunma ve askeri eğitim şirketi faaliyete geçti.

Emekli askerlerden kurulan ve Genelkurmay Başkanlığı'nın da onayını alan özel şirket, komando harekatından özel harekata, hava indirme harekatından su altı taarruz harekatına kadar hemen bütün alanlarda yabancı ordulara danışmanlık ve eğitim hizmeti verecek.

'Geleceğinizi garanti altına alalım' sloganıyla yabancı ülke ordularına kara, hava ve deniz harekatları konusunda eğitim ve danışmanlık hizmetleri veren ve emekli bir tuğgeneral tarafından kurulan şirket,

Bünyesinde emekli subay ve astsubaylar faaliyet gösteriyor. Ankara merkezli 'Akademi Sancak' isimli şirket özellikle Ortadoğu ve Afrika ülkeleriyle Türk cumhuriyetlerinde faaliyet gösteriyor.

Emekli askerlerden oluşan profesyonel eğitmenler talep eden ülkelerin ordularına "Komando ve özel harekat, gayri nizami harp, terörle mücadele, uçar birlik harekatı, hava indirme harekatı, tank ve zırhlı muharebe aracı eğitimi, yakın koruma eğitimi,

hudut güvenliği, mayın, arama kurtarma, yüksek komuta ve stratejik planlama ve su altı savunma, su altı taarruz, deniz muharebe eğitimleri veriyor.

Profesyonel askeri eğitim şirketi Türkiye'de kara, hava ve deniz kuvvetleri komutanlıklardan da sertifikalı. Diğer bir deyişle kuvvetlerin dolaylı desteğini de almış durumda.

Dünyada ve özellikle de ABD'de Akademi Sancak isimli özel savunma şirketine benzer profesyonel askeri eğitim şirketlerinden çok sayıda var.

Örneğin bir dönem Irak ve Afganistan'da faaliyet gösteren ve Irak'ta yaptığı işkence ve katliamların ortaya çıkmasından sonra adını 'Academi' olarak değiştiren 'Blackwater' şirketi bunlardan en bilineni.

Bu tip şirketler zaman zaman devletler tarafından doğrudan veya dolaylı olarak da destekleniyor ve devletlerin başka topraklardaki yürüttüğü ancak üstlenmek istemediği

örtülü veya açık askeri operasyonlarda veya askeri eğitim faaliyetlerinde bu tip özel şirketler görevlendiriliyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık