Dosyası olan vekiller normal vatandaş gibi yargılanacak

148 vekilin dosyaları, ilgili illerdeki savcılıklara gidecek. Savcılıklar iddianame hazırlayarak dava açacak ya da takipsizlik kararı verecek

Dosyası olan vekiller normal vatandaş gibi yargılanacak
  • 22 Mayıs 2016, Pazar 11:34

TBMM’de görüşülen dokunulmazlıkla ilgili Anayasa değişikliği önerisi 376 oyla kabul edildi. Hakkında fezleke bulunan milletvekilleri için yasal süreç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ve değişikliğin Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonra başlayacak. İşte adım adım bundan sonra yaşanacaklar:

MECLİS İADE EDECEK: Dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekillerinin dosyaları, Anayasa değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra TBMM tarafından önce Başbakanlık’a, oradan da Adalet Bakanlığı’na iade edilecek. Adalet Bakanlığı, 787 fezlekenin her birini, geldikleri il savcılıklarına gönderecek. Bu süreç 15 günde tamamlanacak.

CMK’YA GÖRE: Savcılıklar her bir fezlekeyle ilgili ayrı soruşturma başlatacak. Soruşturmalar, Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) hükümleri uyarınca yürütülecek. Deliller toplanacak, ifadeler alınacak. CMK uyarınca gözaltı, arama, tutuklama gibi tedbir işlemleri uygulanıp uygulanmayacağına savcılıklar ve mahkeme karar verecek. Milletvekilleri hakkındaki soruşturmaları, Adalet Bakanlığı’nın “Yasama Dokunulmazlığı’nın Kaldırılmasıyla İlgili İşlemler” başlıklı genelgesi uyarınca bizzat ilgili yer cumhuriyet başsavcısı veya başsavcıvekilleri yürütecek.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık