DİSK/Güvenlik-Sen olarak bizler hangi gerekçe ile olursa olsun yapılan hukuksuz ve keyfi uygulamaları

BASINA VE KAMUOYUNA Emeğimize sahip çıkacak, hukuksuzluğun maşası olmayacağız! Kamuoyunun da bildiği gibi 31 Mart tarihinde Çağlayan Adliye’sinde yaşanan olaylar sonrasında özellikle İstanbul Adliyelerinde bir dizi hukuksuzluğa ve buna bağlı olarak da çatışmalara tanık olmaktayız. Yaşanan olaylar bahane edilerek avukatlar ve özel güvenlik işçileri hedef tahtasına oturtulmak istenmektedir.

DİSK/Güvenlik-Sen olarak bizler hangi gerekçe ile olursa olsun yapılan hukuksuz ve keyfi uygulamaları
  • 05 Nisan 2015, Pazar 17:24

Bir yandan adliyelerde yapılan elle aramalar halka bir eziyete dönüşmekte, uzun kuyruklar oluşmakta, halk adliyelere girememekte, süreli ve saatli işlerine geç kalmaktadırlar. Bu şekilde halkın hak arama özgürlüğü ve hakkı gasp edilmektedir. Ne yazık ki emir komuta zinciri ile görev yapan özel güvenlik işçileri de hukuka aykırı tüm bu uygulamalara alet edilmeye çalışılmaktadır.

Anayasa madde 137 ile düzenlenen KANUNSUZ EMİR uyarınca “yasaya aykırı emir uygulanamaz” mahiyettedir. Yasalara aykırı ve keyfi emirleri uygulayan güvenlik işçilerinin hukuksal sorumluluktan ve cezadan kurtulamayacağı, kendilerine bu emirleri veren şeflerin, amirlerin, hatta savcıların değil kendilerinin sanık sandalyelerine oturacağı unutulmadan hareket edilmelidir.

Özel güvenlik işçileri bir yandan her türlü çatışmada ve hukuksuzlukta öne sürülüp yurttaşlarla karşı karşıya getirilirken diğer yandan da işsizlikle tehdit edilmektedir. Bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından bugün yapılan açıklamada yıllardır kamu ihaleleri ile büyük bir sektör haline getirilen özel güvenlik hizmeti şimdi “tarihe gömülmek” isteniyor. Yönetememe krizinin bir faturası da özel güvenlik işçilerine kesilmek isteniyor! Cumhurbaşkanı “kendini taşın altına koyacak insanlara” ihtiyaç var diyerek özel güvenlik işçilerinin yerine polisin getirilmesini öneriyor. Bu, güvenlik hizmetinin militaristleştirilmesi olacaktır! Maddi ve siyasi rant kavgaları arasında asıl “taşın altında” kalansa zaten açlık sınırının altında ve sürekli işsizlik tehlikesi ile yaşayan özel güvenlik işçileridir!

Özel güvenlik işçileri kimsenin maşası veya yap-boz tahtası değildir! Özel güvenlik işçileri olarak bizler işimize, emeğimize sahip çıkacağız ve kimsenin hukuksuzluğunun maşası olmayacağız!

DİSK/Güvenlik-Sen olarak bizler hangi gerekçe ile olursa olsun yapılan hukuksuz ve keyfi uygulamaları, bunların normalleştirilmesini, emekçilerin birbirleriyle karşı karşıya getirilmesini doğru bulmuyor ve kınıyoruz. Tüm özel güvenlik işçilerini de hukuk kuralları dahilinde ve sağduyulu davranmaya ve emeğine sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Güvenlik-Sen

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık