'Davutoğlu'na hakkımı helal ediyorum'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir dikta yönetiminin yasal zeminini hazırlamak için ülkenin meşru Başbakanına karşı 4 Mayıs Saray Darbesi’ni yapanlar şunu asla unutmasınlar: Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Yaklaşık 150 yıllık bir parlamenter geçmişimizi bir diktatörün beklentilerine teslim etmeyeceğiz. Darbenin adı '4 Mayıs Saray Darbesi' dir "dedi.

'Davutoğlu'na hakkımı helal ediyorum'
  • 07 Mayıs 2016, Cumartesi 15:50

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel merkezde düzenlediği basın toplantısındaki değerlendirmeleri şöyle: "Az önce arkadaşlarımla birlikte Sayın Davutoğlu’nu dinledik. Aslında son derece güzel ve duygusal bir konuşma yaptı. Bir ayrılık konuşmasıydı. Başarılarını anlattı, ülkeye verdiği hizmetleri anlattı. İç politikada, dış politikada, ekonomide hangi başarıları sağladığını ifade etti. Son iki seçimde aldığı oy oranlarını da anlattı. Ve elbette helallik de istedi. 'Bütün vatandaşlara hakkımı helal ediyorum' dedi. Elbette ki biz, helallik boynumuzun borcudur. Sayın Davutoğlu’na bütün haklarımızı da helal ediyoruz. Bu konuda Sayın Davutoğlu’nun hiçbir endişesi olmasın. Başarılarını anlattı ama Başbakanlık koltuğundan ayrılmasının kendi tercihi olmadığını açıklıkla ifade etti. O zaman soru şu; kendi tercihi değilse hangi gerekçeyle Başbakanlıktan ayrıldı? Bu sorunun yanıtı verilmedi. İzin verirseniz bu sorunun yanıtını ben vereyim değerli basın mensupları. 17 Aralık 2012; dönemin Başbakanı şu ifadeyi kullandı. 'Yasama ve yargı benim için ayak bağıdır' dedi. Yani güçler ayrılığı ilkesini açıklıkla reddetti. Sonra devam etti 21 Mart 2015; Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildikten sonra, “Parlamenter sistem artık bekleme odasına girmiş bulunmaktadır’ diye bir cümle kullandı ve bunu birkaç yerde ayrıca tekrar etti. Bu söylemler aslında sivil görünümlü bir darbenin, bir dikta yönetimi özleminin ayak sesleriydi. Bunu defalarca ama defalarca dile getirdik. Dün kaçak sarayda gerçekleşen görüşmeyle darbe fiilen gerçekleşti. Darbenin adı '4 Mayıs Saray Darbesi' dir. Şunu özellikle vurgulamak isterim ki, 4 Mayıs Saray Darbesi 28 Şubat Post-modern Darbesi’ni de aşan bir niteliğe sahiptir. 28 Şubat’ta rahmetli Erbakan Başbakanlıktan uzaklaştırılmıştı. 4 Mayıs Saray Darbesi’yle de Sayın Davutoğlu Başbakanlığı bırakmak zorunda kalmıştır. Bu darbenin, yani 4 Mayıs Saray Darbesi’nin 28 Şubat’tan farkı 'Yol arkadaşım' dediği, 'Dava arkadaşım' dediği bir kişi tarafından bu darbenin gerçekleştirilmiş olmasıdır. "

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık