CHP'li Tezcan'ı yaralayan saldırgan: Alkollüydüm.‘Reis hakkında düzgün konuş’ dedim. Ters cevap verince ateş ettim

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ı tabancayla yaralamaktan gözaltına alınan saldırgan Alparslan Sargın'ın ifadesi ortaya çıktı.

CHP'li Tezcan'ı yaralayan saldırgan: Alkollüydüm.‘Reis hakkında düzgün konuş’ dedim. Ters cevap verince ateş ettim
  • 31 Ekim 2016, Pazartesi 21:50

Silahla yaralamanın da aralarında bulunduğu bazı suçlardan sabıkalı Sargın'nın, olay günü, Cumhurbaşkanı hakkında konuştuğunu söylediği Tezcan'ın, daha önce de HDP kongresinde saygı duruşunda bulunduğunu hatırladığını, konuşmak için yanına gidince ters cevap vermesi üzerine, ateş ettiğini öne sürdüğü belirtildi. Aydın'da geçen cumartesi akşamı, partisinin Aydın İl Başkanlığı'nın üst katındaki restoranda yemek yiyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, yanına gelip, "HDP'ye destek verenin sonu böyle olur" diye bağıran Alparslan Sargın'ın tabancayla ateş etmesiyle sağ bacağından yaralandı. İlk müdahaleyi partililerin yaptığı Bülent Tezcan, daha sonra Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat edilerek tedaviye alındı.
ZİYARETÇİLERE KISITLAMA
Başarılı bir operasyonla bacağındaki kurşun çıkartılan ve tedavisi süren Tezcan'a, ziyaretçi akını sürüyor. Doktorlar ise, enfeksiyon kapma riski nedeniyle ziyaretçilere kısıtlama getirdi. Kısa süreli olarak az sayıda kişinin ziyaretine izin verildiği belirtildi.
İLK İFADESİ

Bülent Tezcan'a silahlı saldırıda bulunan ve olay yerinden taksiyle kaçtıktan sonra Kuşadası'nda yakalanan Alparslan Sargın'ın, Aydın Cinayet Büro Amirliği'nde sorgusu sürüyor. 'Silahla yaralama', 'Kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma ve zorla alıkoyma' ve 'Çek-senet tahsilatı yapma' suçlarından sabıkalı A.S.'nin ilk ifadesinde, şunları söyledi:
"Arkadaşımla birlikte yemek yiyorduk. Bülent Tezcan ve yanındakiler de aynı mekana geldi. Çok yakın oturuyorduk. Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı hakkında konuşuyordu. O sırada aklıma HDP Kongresine katıldığı ve saygı duruşunda bulunduğu geldi. Dayanamadım ve yanına gittim, 'Reis hakkında düzgün konuş' dedim. O da bana ters bir cevap verdi ve ben ateş ettim. Alkollüydüm."
Alparslan Sargın'ın Emniyet'teki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık