CHP'li Tanal'dan '3 günlük yas' teklifi

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şırnak'ta 13 askerin şehit olmasının ardından 3 günlük Ulusal Yas ilan edilmesi için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi.

CHP'li Tanal'dan '3 günlük yas' teklifi
  • 02 Haziran 2017, Cuma 0:38

CHP'li Mahmut tanal, Şırnak 'ın Kato Dağı'ında PKK'lı teröristlere yönelik başlatılan operasyonu sürdüren askerlerin bulunduğu helikopterin düşmesi sonucu Tümgeneral Aydoğan Aydın ile 12 askerin şehit olmasının ardından 'Ulusal Yas' ilan edilmesi içen Meclis'e kanun teklifi verdi. Mahmut Tanal, kanun teklifi gerekçesinde şu ifadeleri kullandı: "Şırnak'ın Uludere İlçesinin Şenoba Beldesinin Kato Dağı'ında PKK'lı teröristlere yönelik başlatılan operasyonu sürdüren askerlerin bulunduğu helikopter düşmüştür. Helikopter faciasında operasyonları yöneten Tümgeneral Aydoğan Aydın ile 12 askerimiz şehit olmuştur. Tümgeneral Aydın ve askerlerin Beytüşebap'ta iftardan sonra Şenoba'ya döndüğü ve helikopterin Şenoba'dan yeniden havalandıktan 3 dakika sonra yüksek gerilim hattına takılarak düştüğü anlaşılmıştır. Yıllardır terörle mücadele eden ülkemizde artık PKK terör örgütüne kurban edilecek bir tek cana bile tahammülümüz kalmamıştır. Ülkemizdeki yıllardır sivil vatandaşlarımızı ve emniyet güçlerimizi hedef alan toplu katliamlara neden olan terör saldırıları ile mücadele eden kahraman askerlerimizin şehit olması vatandaşımızı derin bir kedere boğmuştur. Yaşadığımız helikopter faciası sonucu Tümgeneral Aydoğan Aydın ile 12 askerimizin şehit olması ile toplumumuzda oluşan büyük üzüntüyü ve yaraları sarmak için toplumda 'Ulusal Yas' beklentisi vardır. Bu gibi olaylara toplumumuzun devamlı duyarlı ve tedbirli olabilmesi için ülkece, hep birlikte kenetlenmek için "3 günlük ulusal yas" ilan edilmesi amaçlanmaktadır. "

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık