CHP'li Akatlı: Türkiye insan hakları ihlali cumhuriyetine dönüştü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, "Dünyada en fazla tutuklu gazeteciyi, avukatı ve öğrenciyi barındıran bir ülkeye döndük. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne en fazla başvuran ve başvurusu en çok kabul edilen, suçlu bulunan ülkeyiz. Türkiye bir insan hakları ihlali cumhuriyetine dönüştü" dedi.

CHP'li Akatlı: Türkiye insan hakları ihlali cumhuriyetine dönüştü
  • 12 Haziran 2016, Pazar 22:55

Trabzon Haziran Meclisleri organizesinde, 'Laiklik, Anayasa Tartışmaları ve Mücadele Yolları' konulu panel düzenlendi. Nurgül Yakupoğlu’ nun moderatörlüğündeki panele CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı ile Haziran Türkiye Yürütmesi üyesi Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir konuşmacı olarak katıldı.

'ÇOK ŞÜKÜR EKSİĞİM YOK, FAZLAM VAR'

Panelde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Anneliği reddeden kadın eksiktir, yarımdır' sözlerine tepki göstererek konuşmasına başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, "Her birimize tek tek düşman olanların iktidarında Cumhuriyetimizi, haklarımızı, özgürlüklerimizi, laikliği, en temel kazanımları yeniden kazanma zorunda bırakıldığımız bir dönemdeyiz. Elbette bu kazanımı hep birlikte yapacağız. O nedenle de umudu hep birlikte büyüteceğiz. Umut, inanç olmazsa devrim olmaz. Onlar umuda, ümide düşman olabilirler ama bizler yaşama saygılıyız. Bende onun tabiriyle yarım kadınlardan biriyim. İlk duyduğumda dedim ki, 'Çok şükür eksiğim yok fazlam var 10 kilo kadar' Eğer AK Parti’deki hanımlardan faydalanmak isteyen olursa seve seve paylaşabilirim. Hiçbirimiz yarım değiliz elbette, yarım akıllılara laf yetiştirmekle de uğraşmayacağız. Çünkü onlar gündemi değiştirmek istiyor. Ülkemiz bu nedenle en kara, en karanlık günleri yaşıyor. Ne yazık ki ap aydınlık zamanları görmedik. Dönem dönem var olan karanlıklar gelecek kuşaklara aktarılmadığı için de giderek büyüyor ve bu kara akıllara hizmet etmeye devam ediyor. Onun için toplumsal hafızayı diri tutmak önemlidir" dedi.

'HİÇBİR DİKTATÖR TARİHTE KALICI OLMADI'

Türkiye’nin insan hakları ihlali cumhuriyetine döndüğünü öne süren Akatlı, "Hiçbir diktatör tarihte kalıcı olmadı, bu kötülük de kalıcı değil. Anayasa ve başkanlık sistemi diretmesiyle karşımıza dikilerek sanki bütün özgürlükleri bize sunacaklarmış gibi bizleri kandırarak, aklımıza hakaret ederek bir şeyler inşa edenlere cevap vermemiz gerekir.

Dünyada en fazla tutuklu gazeteciyi, avukatı ve öğrenciyi barındıran bir ülkeye döndük. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne en fazla başvuran ve başvurusu en fazla kabul edilen, suçlu bulunan ülkeyiz. Türkiye bir insan hakları ihlali cumhuriyetine dönüştü. Bütün bunlar da özgürlük kisvesi, istikrar sağlama vaadi adı altında oluyor. Şimdi ise acıların içerisindeyiz. Artık katliamlar Maraş, Sivas, Çorum diye değil, artık barış katliamından söz ediyoruz. Bu gerçekten çok acı" diyerek sözlerini noktaladı.

DÜŞÜNSEL VE İDEOLOJİK ŞİDDET UYGULANIYOR

Haziran Türkiye Yürütmesi üyesi Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir ise son dönemde ideolojik ve düşünsel bir şiddet uygulandığını belirterek şunları söyledi:

"Çok zor günlerden geçiyoruz. Kanın, savaşın ve şiddetin olduğu günlerden geçiyoruz. Hayatın her alanında şiddet uygulanıyor. Kadına yönelik şiddetle yaşıyoruz ama çok daha büyük şiddetle karşı karışayız. Düşünsel ve ideolojik bir şiddet uygulanıyor. Sürekli şöyle sesleniliyor; ‘Değiştiremezsiniz, yapamazsınız’. Gelin bu istikrara oy verin ya da boyun eğin. Bu düşünsel ve ideolojik şiddete karşı ünlü bir söz vardır; siyaset değişmez görüneni değiştirebilme gücüdür. Dolayısıyla gün, değişmez görüneni değiştirmeye olan inancımızı bir kez daha söyleme günüdür."

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık