CHP, İstanbul Sözleşmesi kararını yargıya taşıyor: Erdoğan'ın imzası hukuken yok hükmünde

Bugün olağanüstü toplanan CHP yönetimi, Cumhurbaşkanı kararıyla feshedilen İstanbul Sözleşmesi için Danıştay'a gidecek. Kritik toplantılarda Erdoğan'ın, İstanbul Sözleşmesi'ni feshetme yetkisinin olmadığı ve kararın 'yok hükmünde' değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

CHP, İstanbul Sözleşmesi kararını yargıya taşıyor: Erdoğan'ın imzası hukuken yok hükmünde
  • 20 Mart 2021, Cumartesi 22:10

Resmi Gazete'de yayınlanan ve deprem etkisi yaratan iki kararın ardından CHP'de olağanüstü toplantılar yapıldı. CHP Genel Merkezi’nde önce  Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ardından Parti Meclisi'ni (PM) toplandı.

"TÜRKİYE'DE BİR İLK YAŞANDI"

ANKA'nın haberine göre toplantıda, Türkiye'nin ilk kez insan hakları ile ilgili bir sözleşmeden çekildiği ve Anayasa'nın 90. maddesine göre de bir sözleşmenin ancak kanunla kaldırılabileceği, bu nedenle TBMM devre dışı bırakıldığı için kararın 'yok hükmünde' olduğu belirtildi.

İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine karşı Danıştay'a gidileceği de öğrenildi. Başvuruda, kadın örgütleri ve 42 milyon kadının bu davaya taraf olması için çağrı yapılacak.

"TEK BAŞINA ERDOĞAN SORUMLUDUR"

Kılıçdaroğlu, sözleşmedeki maddelerin önemine vurgu yaparak "Uluslararası anlaşmaların bir tanesini feshetmek, diğer uluslararası anlaşmaları da aynı yöntemle feshedebileceği anlamına geliyor. Bu Türkiye açısından çok sıkıntılı bir durumdur. Recep Tayyip Erdoğan, milli güvenlik sorudur" ve "Bundan sonra Türkiye’de herhangi bir kadın ve kız çocuğu şiddet, taciz ve tecavüze uğrarsa Cumhurbaşkanı bundan tek başına sorumludur" değerlendirmesi yaptı.

"TÜRKİYE YÖNETİLEMİYOR"

Kılıçdaroğlu toplantıda, Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'ın görevden alınıp yerine Şahap Kavcıoğlu’nun getirilmesi ile ilgili de "Türkiye yönetilemiyor. Bu savrulduklarının göstergesi. Recep Tayyip Erdoğan’ın bir an önce, erken seçimle, yönetimden uzaklaşması gerekiyor" yorumunda bulunduğu belirtildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık