CHP heyet, katliamın yaşandığı Tanışık Köyü'nde

CHP Ankara milletvekilleri Necati Yılmaz ile Murat Emre, PKK'lı teröristlerin bomba yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu yaşamını yitiren 16 köylünün ailelerinin yaşadığı Diyarbakır'ın Tanışık Köyü'nü ziyaret etti.

CHP heyet, katliamın yaşandığı Tanışık Köyü'nde
  • 18 Haziran 2016, Cumartesi 23:52

Köylülerle görüşen CHP heyeti, ölenlerin mezarlarını ziyaret ederek dualar okudu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fahri olarak Diyarbakır'ın sorunlarıyla ilgilenmekle görevlendirdiği Ankara milletvekilleri Necati Yılmaz ile Murat Emre, PKK'lıların merkez Sur İlçesi'nin Dürümlü Mezrası'nda bomba yüklü kamyonu infilak ettirmesi sonucu yaşamın yitiren 16 köylünün ailelerinin yaşadığı Tanışık Köyü'nü ziyaret etti. Tanışık Köyü Muhtarı Bayram Yaman'ın karşıladığı milletvekilleri Yılmaz ile Emre, taziyeevinde köylülere başsağlığında bulundu.
CHP'li vekiller ile muhtarla görüşmesi sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Bayram Yaman'la telefonla görüşerek taziye dileklerini iletti. Köy muhtarından öneri ve dileklerini dinleyen CHP'li vekiller, ölenlerin yakınları hakkında bilgi alarak parti olarak yardımda bulunacaklarını söyledi. Görüşmenin ardından köy mezarlığına giden CHP heyeti ölen 16 kişinin mezarlarını ziyaret ederek dua okudu.
CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, katliamın ağır izlerinin hala köydeki ailelerde sürdüğünü belirterek, yaşanan katliamla ilgili bilgileri toparlamaya çalıştıklarını söyledi. Yılmaz, "Görünen o ki, olaya ilişkin bir çok konu halen sır durumda. Muhtarımızın bize verdiği bilgiye göre henüz bir dava açılmış değil. Bu katliamları gerçekleştirenlerin kimlikleri hala belli değil, saptanabilmiş değil. Bu konuda bizden de yardım talebinde bulundular. Cumhuriyet Halk Partisi sıkıntıya, yükselen her feryata sessiz kalmamıştır, sorumluluklarla üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. Buraya gelişimizin amacı budur. Genel başkanımız kendisi bizzat muhtar ve yakınlarını aradı. Başsağlığı dileğinde bir kez daha bulundu. Biz gerekli notlarımızı aldık, bu katliamla ve vahşete ilgili üzerimize düşen ne varsa, biz bunu yapmaya devam edeceğiz. Kendileriyle bağlarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Milletvekilleri Necati Yılmaz ile Murat Emre, olayla ilgili hazırlayacakları raporu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu sunacaklarını belirterek, köyden ayrıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık