Başbakan'dan taşeron işçilere müjde

Başbakan Davutoğlu, Ankara'da AK Parti İstişare Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Davutoğlu seçim sonrası taşeronların kadroya alınacağını belirtti.

Başbakan'dan taşeron işçilere müjde
  • 05 Ekim 2015, Pazartesi 5:02

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün açıklayacağı 1 Kasım’da gerçekleştirilecek genel seçimlere yönelik seçim bildirgesiyle toplumun tüm kesimlerine müjde verecek. Alınan bilgiye göre 78 milyonun gelecek kaygısını ortadan kaldıracak 25 maddelik bildirgede emekliden işçi ve memura, öğrenciden öğretmene, ev kadınından işadamına ve işsizlere kadar toplumun her kesimini yakından ilgilendiren konularda halka önemli mesajlar verilecek.

3 MİLYON AİLEYE YARDIM

Her ailede en az bir sigortalı çalışan olacak, emeklilerin gelir kaybı önlenecek, doğum izninde iyileşmeler yapılacak, 3 milyon aileye sosyal yardım, 100 bin kadına evde istihdam desteği, işini kuracak gençlere hibe yardımı, üniversiteyi bitirene iş buluncaya kadar harçlık verilecek. 100 bin genç yurtdışına eğitime gönderilecek.

İhtiyaç sahibi asker ailelerine, eşi vefat eden ve sosyal güvencesi olmayan yoksul kadınlara yönelik yardım programları devam edecek.

KAMUYA 200 BİN İSTİHDAM

Kamusal alanın yenilenmesi, ağaçlandırma, çevre temizliği, park düzenlemeleri başta olmak üzere toplum yararına yapılan işlere bu yıl 200 bin kişi alınması öngörüldü. Yılsonuna kadar ihtiyaca göre bu sayı artırılacak.

İstihdam paketi gençlere ve kadınlara daha fazla iş fırsatı yaratacak şekilde güncelleniyor. Her iki grupta yer alanlara iş kapısı açılırken işletmelere finans desteği veriliyor. Hiçbir geliri olmayana açık işlerde öncelik verilecek. Sosyal yardım almayanlara açık iş imkânları artırılacak. İşsizlik maaşı almak kolaylaşacak, yararlanma süresi uzatılacak. Taşeron işçilere yönelik bürokratik süreç tamamlanacak. Kamuda taşeron işçiliğinin sona erdirilmesine yönelik projeler hayata geçirilecek.

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Ticari kredilerde faiz sübvansiyonu, yatırım teşvik sisteminde iyileştirici düzenlemeler, iç piyasaları güçlendirmeye yönelik adımlar devam edecek. Yatırımları artıracak reformlar devam edecek. Dört yılda 350 milyar dolarlık yatırım hedefi planlandı. Türkiye’yi 2023’e taşıyacak büyük projeler aralıksız sürdürülecek. Projelerin ilerleyişi gözetim altında tutulacak.

İŞ DÜNYASININ YÜKÜ HAFİFLETİLECEK

Kamu harcamalarının finansmanında doğrudan vergilerin ağırlığı artırılacak. Mahalli idare vergilerinin genel sistemle uyumu sağlanacak. İç piyasaları destekleyecek adımlar atılacak. Kriz algısı yaratmak isteyen, dolar üzerinden kaos oluşturmaya çalışanlara karşı topyekun mücadele edilecek. İstikrarlı büyümeden geri adım atılmayacak, büyüme desteklenecek ve maliyetler aşağı çekilecek. KOBİ’lerin işçilik maliyetlerini düşürmeye yönelik desteklerin kapsamı genişletilecek. Sanayicinin maliyetleri düşecek.

HER KESİME BÜYÜK DESTEK

Seçim bildirgesinde yaşlılar da unutulmadı. Tüm yaşlıların ev ve sosyal çevresinden ayrılmadan hayatları sürdürmeleri sağlanacak. Evde bakımın kapsamı genişleyecek. Tüketicilerin korunmasının kapsamı büyüyecek. Özellikle finans sektöründeki tüketici ve yatırımcı haklarının gözetilmesi sağlanacak. Konut kredisinde vatandaşın yükü hafifliyor. Alt ve orta gelir grubunun konut ihtiyacının karşılanmasına öncelik verilecek. TOKİ hızlı fiyat artışının olduğu şehirlere yoğunlaşacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık