Başbakan Yıldırım'dan 'bağımsızlık referandumu' tepkisi

BAŞBAKAN Binali Yıldırım Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi'yi kabul etti. Başbakan Yıldırım," Bağımsızlık referandumları yapılabileceği yönünde kabul edilemez açıklamaların yapıldığı bu kritik dönemde bölgedeki soydaşlarımızın yanında yer almaya kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım'dan 'bağımsızlık referandumu' tepkisi
  • 04 Nisan 2017, Salı 14:22

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre görüşmede Başbakan Yıldırım, Kerkük'e ilişkin emirvakilerin arttığını, sözde bağımsızlık referandumları yapılabileceği yönünde kabul edilemez açıklamaların yapıldığını, kritik dönemde bölgedeki soydaşların yanında yer almaya kararlılıkla devam edileceğini, Iraklı Türkmenlerden de mezhep farkı gözetmeden kendi aralarında dayanışma içerisinde olmalarını ve bölgedeki oldu bittilere karşı ortak bir duruş sergilemelerinin beklendiğini kaydetti. Irak Türkmen Cephesi Başkanı'nın ise Türkiye'nin Iraklı Türkmenlere daimi desteği için teşekkür ettiği, eşgüdüm ve işbirliğinin önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğini ifade ettiği belirtildi.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık