Banka soyguncusu bakın kim çıktı güvenlik şefi çıktı

Olaylar haberlerini herkesten önce okumak için ekleyin Silahlı banka soyguncusu belediyenin güvenlik şefi çıktı Banka soyguncusu bakın kim çıktı

Banka soyguncusu bakın kim çıktı güvenlik şefi çıktı
  • 08 Şubat 2015, Pazar 17:06

AYDIN’ın Nazilli İlçesi’nde, bir banka şubesindeki 392 bin liralık silahlı soygunun şüphelisi olarak gözaltına alınan Nazilli Belediyesi Güvenlik Şefi U.Z. (35) ile Fen İşleri’nde görevli işçi Ö.F.Ş. (25) polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Denizli- Aydın Karayolu üzerindeki bir banka şubesinde geçen Perşembe günü saat 16.30 sıralarında plakasız bir motosikletle gelen başında siyah kask, üstünde siyah ceket, altında kot pantolon bulunan sırt çantalı bir kişi içeri girer girmez tabancasıyla havaya peşpeşe iki el ateş etti. Yaşanan panik sırasında bankanın güvenlik görevlisi Selçuk Kapkıran’ı yere yatırıp, tabancasını alan soyguncu, daha sonda veznenin arkasına geçti.

Buradaki görevliye sırtındaki çantayı uzatan soyguncu kasadaki ve vezne üstündeki 392 bin lirayı doldurtup, parayla şubeden çıktı. Motosikletine binerek Denizli yönüne doğru uzaklaşan soyguncu, güvenlik görevlisinin silahıyla

kayıplara karıştı. Polis olayın ardından soyguncunun yakalanması için çalışma başlattı.

Dün saat 10.00 sıralarında bir çoban Menderes Nehri’ne bir kişinin motosiklet attığını görüp, durumu polise bildirdi. Olay yerine giden polis ekipleri, nehirde yapılan incelemede bir motosiklette, kask, eldiven ve mont buldu. Bulunan motosiklet ve diğer malzemelerin banka soygunun gerçekleştiren kişiye ait olduğu belirlendi. Bunun üzerine polis, çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. 350 güvenlik kamerası incelendi. Bir balık restoranına güvenlik kamerası görüntülerinden o saatte motosikletin bulunduğu yere gelen tek kişinin Nazilli Belediyesi Güvenlik Şefi U.Z. olduğu belirlenip, gözaltına alındı. Bir diğer polis ekibi şasi numarasından motosikletin sahibi olduğu belirlenen ve aynı belediyede Fen İşleri’nde işçi olarak çalışan Ö.F.Ş. de Zafer Mahallesi’ndeki evinde yakalanıp, gözaltına alındı.

Şüphelilerden Ö.F.Ş., ilk ifadesinde U.Z.’nin kendisinden bir işi olduğunu söyleyip motosikletini ödünç olarak aldığını belirtip, “Kendi otomobilini de bana verdi. Öğlen tekrar aradı. Dalca Parkı’nda buluştuk. Çay, kahve içtik. Daha sonra bana votka aldırdı. Ardından da beni Karaçay Mahallesi’ndeki Nazilli Lisesi’nin önüne gönderip, burada kendisini otomobilde beklememi istedi. Dediğini yaptım. Bir süre sonra kendisi motosikletle yanıma gelip, sırt çantasını otomobilin bagajına koydu. Otomobili belediyenin katlı otoparkına götürüp, park etmemi istedi. Dediği gibi otomobili park edip, evime döndüm. Saat 17.30 sıralarında, tekrar beni arayıp, kendisini Menderes Nehri kenarındaki bir balık restoranının önünden almamı istedi. Belediyeye gitmek zor geldiği için başka bir arkadaşımın otomobilini ödünç alıp, yanına gittim. Kendisini aldıktan sonra belediyenin katlı otoparkına gittik. Otoparkta otomobilinin bagajındaki çantasını aldı. Tekrar benim yanıma gelip, çantadaki paraları gösterip, banka soyduğunu söyledi. O ana kadar banka soyacağından benim de haberim yoktu” dediği öğrenildi. U.Z., ise polisteki ifadesinde suçunu itiraf etti. U.Z.’nin soygunda aldığı 392 bin liranın 160 bin lirasını harcadığı belirlendi. Arkadaşlarına piyango çıktığını söylediği öğrenilen U.Z.’nin, paranın 20 bin lirasını dağıttığı, kalan 140 bin liralık kısmıyla da piyasadan ve tefecilerden aldığı ileri sürülen borçlarını kapattığı öğrenildi.

Sabıkasız olan iki şüpheli polisteki ifadelerinin ardından bugün Nazilli Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilip, adliyeye sevk edildi.

Öte yandan şüphelilerden U.Z.’nin olayda kullandığı ve soygun sırasında aldığı güvenlikçiye ait tabancanın Menderes Nehri’nde aranması için İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nden dalgıç istendiği öğrenildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık