​Bakan Şimşek: Taşeron işçilerin kamuya kadrolu işçi olarak alınması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Skytürk kanalında katıldığı Analiz 360 programında taşeron işçilere ilişkin sorulan soruları yanıtladı.

​Bakan Şimşek: Taşeron işçilerin kamuya kadrolu işçi olarak alınması
  • 23 Mayıs 2014, Cuma 20:17

23.05.2014 / 10:50

Bakan Şimşek: Taşeron işçilerin kamuya kadrolu işçi olarak alınması gündemimizde değil

Enerjimagazin- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Skytürk kanalında katıldığı Analiz 360 programında taşeron işçilere ilişkin sorulan soruları yanıtladı.


Bakan Şimşek, taşeron işçilerle ilgili yapılan çalışmalara ilişkin sorulan soruya verdiği cevapta “taşeron işçilerin kamuya kadrolu işçi olarak alınması gündemimizde değil” dedi.

Bakan Şimşek, konuya ilişkin açıklamasında aşağıdaki ifadelere yer verdi:


“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız bu konuda bir çalışma yaptılar. Ekonomi koordinasyon kurulu’nda buna ilişkin bir değerlendirme yapıldı. Bir taslak ta söz konusu. O taslak ta, özellikle işçilerimizin haklarının iyi bir şekilde korunmasına yönelik, çalışma şartlarının iyileştirilmesine yönelik tabiki düzenlemeler olabilir. Şunu en başından söyleyeyim; bizim hükümetimiz, bizim partimiz, bizim felsefemiz emeğin sömürülmesine külliyen karşıdır.

Rekabetçi bir ortamda, tabiki ister gerek özel sektörde gerek kamu da bazı hizmet alımı yolu ile yapılabilir. Bu yeni bir şey değil. Daha önceden de vardı. Başka yerlerde, başka ülkelerde de var. Burada önemli olan tabiki istihdamın artırılması. Yani iş, aş imkanlarının artırmasıdır. Bununla birlikte tabiki işverenlerin işçilerin haklarını zamanında ve tam olarak vermesini sağlamak. Yani kıdem tazminatından tutun, düzenli olarak maaşı ödemesi ne kadar tutun diğer bir takım haklar ne kadar. Ama bunların kamuya alınması diye bir şey söz konusu değil. Devletin yaptığı bazı asli, daha doğrusu verdiği bazı hizmetlerde yani asıl işin parçası olanlara ilişkin ayrı bir mülahaza yapılabilir, ayrı bir değerlendirme yapılabilir ama genel anlamda eğer böyle bir o anlamda soruyorsanız, yani taşeron işçilerin kamuya kadrolu işçi olarak alınması gündemimizde değil.”


Bakan Şimşek, nasıl bir iyileştirme olabilir şeklindeki soruya ise “Kıdem tazminatlarından tutun maaşlarının hakkıyla, zamanında ödenmesine kadar bir sürü konu var. O konulara ilişkin düzenlemeler yapılabilir. O konulara ilişkin bir çalışma ilgili bakanlık tarafından yapılıyor. Onun ötesinde şu aşamada benim bir şey söylemem doğru olmaz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık