Akparti ’li Döğücü, kadına şiddet uygulayanları değil bunu gündeme getirenleri esefle kınıyor

Akparti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada “Son günlerde özellikle kadın problemlerini konuşurken sürekli şiddeti, ezilmiş kadınları gündeme getirenleri esefle kınıyorum. Bizim kültürümüzde kadına el kalkmaz. Bu bizde yaşanan bir şey değil” dedi

Akparti ’li Döğücü, kadına şiddet uygulayanları değil bunu gündeme getirenleri esefle kınıyor
  • 09 Mart 2018, Cuma 19:55

DHA’nın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından Florya Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen etkinlikte konuşan AKP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü, kadınların memleketimizin kadim kültüründe daima “baş tacı” olduğunu savunarak şunları söyledi:

Aslında biz son senelerde, 15-20 yıldır Kadınlar Günü’nü kutluyor olmakla beraber, kadim memleketimizin kadim kültüründe kadın her zaman baş tacı olmuştur. Bizim Hz. Hatice’lerimiz var. Eşine anında destek olan, inanan, iman eden muhteşem bir örneğimiz var. Bizim Hz. Fatma’larımız, Hz. Ayşe’lerimiz var. Son günlerde özellikle kadınların, kadın problemlerini konuşurken sürekli şiddeti gündeme getiren, sürekli ezilmiş kadınları gündeme getirenleri buradan esefle kınıyorum. Bizim kültürümüzde kadına el kalkmaz. Bu bizde yaşanan bir şey değil. Kadınla şiddeti bir arada kullanmayalım. Çocuklarımızın zihninde bir ön yargı oluşturmayalım. Kadınlarımızı olumlu yönleriyle tanımlayalım, olumlu yönleriyle tanımlayalım. Bu oyunlara gelmeyelim.

“Asıl Avrupa’ya bakın!”

Kadınların tabii ki mağdur olmasını istemeyiz ama özellikle bizim iktidarımızda kadına şiddetin, kadın ve töre cinayetlerinin çoğaldığını iddia edenler, o gelişmiş dedikleri ülkelerin istatistiklerine de baksınlar. Amerika’da, Avrupa’da acaba yılda kaç tane kadın ölüyor? Kaç tane kadın şiddet görüyor? Lütfen bunlara da baksınlar. Bu sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da bir problemidir. Biz kadınlar okuruz, kariyer yaparız, evlatlarımıza bakarız, eşlerimizin gözünün içine bakarız; çünkü bizler anneyiz veya anne adayıyız. Kadını anne olarak anmaktan çekinen bir zihniyetle karşı karşıyayız ve savaşıyoruz. Bu nasıl bir bakış açısıdır?

Bunlar bizde yaşandı

Şeyma Döğücü “bu bizde yaşanan bir şey değil” dese de 2017’de 409 kadın, 2018’in ocak ayınca 28, şubat ayında da 47 kadın erkekler tarafından öldürüldü.

Kadına yönelik şiddet görünür oldukça…

Kadınlara yönelik şiddetin görünür olması Şeyma Döğücü’yü rahatsız etse de, kadınların yaşadıkları herhangi bir şiddet olayını daha açık şekilde paylaşmalarını ve şiddetten korunmalarını sağlıyor.

Yakın zamanda 6 Aralık’ta yaşadığı şiddeti sosyal medya üzerinden “Yaşamak istiyorum” diyerek duyuran Deniz Ceylan’a kadınlar dayanışma göstermiş, yargı sürecinde de Ceylan’ın yanında yer almışlardı. Kadın dayanışması sayesinde konu Meclis gündemine de taşınmıştı.

Kadınlar, iki yıldır tacize maruz kalan, ölüm ve tecavüzle tehdit edilen Gülay Mubarek’in yalnız olmadığını #GülayınSesiOlmayaGeldik etiketiyle de duyurmuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık