Ak parti Beyoğlu Belediyesi’nde sendikalı işçi kıyımı Türk-İş’e bağlı Güvenlik-İş Sendikası’na üye olmaya karar verdi.

AK PARTİ BEYOĞLU BELEDİYESİ DE ÇALIŞAN ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ SENDİKAL NEDENLERDEN DOLAYI İŞTEN ATILAR

Ak parti Beyoğlu Belediyesi’nde sendikalı işçi kıyımı  Türk-İş’e bağlı Güvenlik-İş Sendikası’na üye olmaya karar verdi.
  • 22 Mayıs 2015, Cuma 9:14

Beyoğlu Belediyesi sendikaya üye olan 5 TAŞERON ÖZEL GÜVENLİKÇİ İŞÇİSİNİ İŞTEN ÇIKARDI. Çıkarılan işçilerden Atakan Kılıç, yönetimin sendikalı işçileri tehdit ettiğini, çoğunun işini kaybetme korkusuyla sendikadan istifa ettiğini, geri adım atmayan kendisi dahil beş kişinin ise önce izne sonra işten çıkarıldıklarını anlattı. Kılıç, işine geri iade edilene kadar mücadele edeceğini vurguladı. Kılıç, belediyenin ek hizmet binasında taşeron Akdeniz Güvenlik şirketine bağlı olarak 12 yıldır çalışıyordu. İki gün gündüz, iki gün gece, iki gün izin şeklinde günde 12 saat çalıştırılan, fazla mesai ücretleri verilmeyen, her ay maaşları eksik ödenen Kılıç ve arkadaşları mart ayında Türk-İş’e bağlı Güvenlik-İş Sendikası’na üye olmaya karar verdi.

TEHDİT ETTİLER

Bir ay içerisinde 67 özel güvenlikçiyi sendikaya dahil ettiklerini aktaran Kılıç, bunu öğrenen belediye yönetiminin tehdit ve baskılara başladığını söyledi.

Sendikalı arkadaşlarını teker teker odalara çekip “Ya sendikadan istifa edersin ya da seni işten atarız, köyüne göndeririz” diye tehdit edildiklerini aktaran Kılıç, “Tehditler sonucunda işini kaybetme korkusuyla birçok arkadaşımız sendikadan istifa ederken, buna direnen ben ve 4 arkadaşım önce izne geçen hafta da işten çıkartıldık” dedi.

İşten çıkartıldıktan sonra defalarca belediyeyi aradıklarını, Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’dan da randevu talep ettiklerini, ancak kimsenin kendilerini muhatap almadığını aktaran Kılıç, bu keyfi ve hukuksuz uygulamaya karşı suç duyurusunda bulunduklarını ve İstanbul 14. İş Mahkemesi’nde dava açıldığını söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık