AB 'HDP girişimi samimiyete gölge düşürüyor' dedi, Almanya Türkiye'yi kınadı

Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve Genişlemeden Sorumlu Komiser Oliver Varhelyi, HDP'nin kapatılması girişimi ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi konusunda ortak açıklama yaptı. İki yetkili, "Bu gelişme, Türk yetkililerin reformlara bağlı oldukları yönündeki açıklamalarının samimiyetine de gölge düşürüyor" ifadelerini kullandı.

AB 'HDP girişimi samimiyete gölge düşürüyor' dedi, Almanya Türkiye'yi kınadı
  • 18 Mart 2021, Perşembe 21:05

DUVAR - HDP'nin kapatılması girişimi ve Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi konusunda Avrupa'dan Türkiye tepki sürüyor. Avrupa Birliği bu girişimlerle 'Ankara'nın reform vaatlerine gölge düşürüldüğü' açıklaması yaparken, Almanya'dan 'kınama' geldi. 

Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ve Genişlemeden Sorumlu Komiser Oliver Varhelyi'nin ortak açıklamasında, HDP'nin kapatılmasına yönelik hukuki sürecin başlatılması ve Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi kararından 'son derece endişe duyulduğu' kaydedildi.

'MİLYONLARCA SEÇMENİN HAKKI İHLAL EDİLECEK'

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "En büyük ikinci muhalefet partisinin kapatılması Türkiye'deki milyonlarca seçmenin hakkını ihlal edecektir. Bu gelişme, Avrupa Birliği'nin Türkiye'de temel haklar noktasında yaşanan gerilemeyle ilgili endişelerini artırdığı gibi, Türk yetkililerin reformlara bağlı oldukları yönündeki açıklamalarının samimiyetine de gölge düşürüyor."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık