5 sendika üyesi kol kola öldü

sendika üyesi kol kola öldü Ankara’daki patlamada şantiyelerde güvensiz çalışma koşulları nedeniyle ölen inşaat işçilerinin haklarını korumak için kurulan İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat- İş) büyük yara aldı.

5 sendika üyesi kol kola öldü
  • 12 Ekim 2015, Pazartesi 21:51

Aralarında sendikanın kurucu ve yöneticilerinin de olduğu 5 sendika üyesi kol kola can verdi. Onlardan biri de sendikanın örgütlenme sorumlusu 33 yaşındaki Serdar Ben’di. Şantiyelerdeki işçi arkadaşları için gece gündüz mücadele yürüten Ben’in cenazesi ailesince teşhis edilemedi. Patlama esnasında ölen arkadaşları ile aynı kortejde kol kola olduğu öğrenilen Ben’in cenazesinin yapılacak DNA testinin ardından ailesine teslim edilmesi bekleniyor.

Gazete sahibiydi

Politika gazetesi’nin sahibi ve sorumlu müdürü Tayfun Benol da inşaat işçileri sendikası üyeleriyle kol kola kortejdeyken patlamaya yakalandı. Benol’la birlikte Ankara’ya giden eşi ise o sırada gruptan ayrılması sayesinde hayatta kaldı. Cenazesi dün İstanbul’a getirilen Benol bugüngazetesinin önünde düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak. 26 yaşındaki inşaat işçisi Erol Ekici de patlamada hayatını kaybetti. Evli olan Ekici’nin cenazesi memleketi Erzincan’a gönderildi. İnşaat İş Yönetim Kurulu üyesi Tekin Arslan da kortejde arkadaşlarıyla birlikte can veren işçilerden bir diğeri oldu. Evli iki çocuk babası Arslan’ın bugün Kartal cemevi’nden sol yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi. İnşaatlarda çalışan Gazi Güray da yaşanan patlamada hayatını kaybetti.

‘Barış için gittiler’

Barış mitingi için İstanbul’dan Ankara’ya giden 5 arkadaşlarını kaybettiklerini anlatan İnşaat-İş Başkanı Mustafa Akyol, “Onlarca insan yaşanan patlamada hayatı kaybetti. Ölenler arasında sendikamıza bağlı 5 arkadaşımız vardı. Aynı kortejde kol kola barış demek için ordaydılar. Arkadaşlarımız işçi ölümlerine rağmen barış demek için gittiler ve barış için giden arkadaşlarımızın cansız bedenlerini alıyoruz. Bu ülkede ‘insanlar ölmesin, herkes barış içinde yaşasın’ diyen arkadaşlarımızı öldürdüler.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık