Windows 10 Güncelleme Sistemi Değişiyor

Windows 10 işletim sistemi, bundan böyle güncellemeler için sabit diskte özel alan ayıracak.

Windows 10 Güncelleme Sistemi Değişiyor
  • 18 Ocak 2019, Cuma 13:13

Windows 10’un güncelleme sorunları uzun bir zamandır kullanıcıların şikayetlerini de beraberinde getiriyordu. Güncellemelerin zamansızlığı ve iptal edilememesi, kullanıcıların en büyük problemlerinden biriydi.

Microsoft, gelecek Windows 10 güncellemesi hakkında bir blog gönderisi paylaştı. Gönderide Windows 10 1903’ün (bahar güncellemesi) güncelleme seçeneklerinde çeşitli değişiklikler yapılacağı bildiriliyor.

Bunlardan en önemlisi, güncelleme için ayrılacak olan alan. Gelecek güncelleme için Windows 10, 7 GB’lik bir sabit disk alanı ayıracak. Bu alanda güncellemeler, uygulamalar, geçici dosyalar ve sistem ön belleği gibi veriler tutulacak.

Sabit diskin dolması durumunda güncellemelerde çeşitli problemlerin çıktığını belirten Microsoft, bu alanla birlikte daha stabil bir güncelleme tecrübesi sağlayacaklarını söylüyor. Güncelleme yapılacağı sırada ihtiyaç olan alana bağlı olarak, 7 GB’lik alandaki gereksiz dosyalar silinecek. Windows tüm bu işlemleri kendisi yapacak.

7 GB’lik alanın zaman içinde ihtiyaçlara göre değişebileceği söyleniyor. Bu alanı tamamen silmek imkansız olacak. Fakat bazı isteğe bağlı tercihleri değiştirerek kapladığı alan düşürülebilecek.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık