Vakıfbank’ta güvenlik çalışanları kadro istiyor

Kadroya geçemedikleri gibi, aldıkları ücretin geçinmeye yetmediğini ifade eden güvenlik çalışanları ailelerini geçindirmek için ek iş yapmak zorunda kaldıklarını söylüyor.

Vakıfbank’ta güvenlik çalışanları kadro istiyor
  • 09 Mayıs 2022, Pazartesi 16:44

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Taşeronu bitirme” sözüne rağmen kamu bankası Vakıfbank’ta güvenlik çalışanları taşeron şirketler bünyesinde çalışmaya devam ediyor. Kadroya geçemedikleri gibi, aldıkları ücretin geçinmeye yetmediğini ifade eden güvenlik çalışanları ailelerini geçindirmek için ek iş yapmak zorunda kaldıklarını söylüyor.

KADRO YOK, ÜCRET DÜŞÜK, SENDİKA HAKKI ENGELLENİYOR

Vakıfbank’ta 1200 güvenlik çalışanı “kamuda taşeron kalmayacak” söylemlerinin ardından kadroya alınmayan binlerce emekçiden bazıları. Kamu bankası olmasına rağmen güvenlik çalışanlarını kadronun dışında bırakan Vakıfbank, çalışanını açlık sınırında ücretle çalıştırıyor.

Evrensel’e konuşan Vakıfbank güvenlik çalışanı, uğradıkları mobbing ve baskıyla Türk-İş’e bağlı Güvenlik İş Sendikasına üye olduklarını, ancak Güvenlik İş’in sorunlarına sessiz kaldığını, bu sebeple de DİSK’e bağlı Güvenlik-Sen’de örgütlenmeye başladıklarını söyledi.

Güvenlik çalışanı yaşadıkları sorunları şöyle aktardı: “Asgari ücretin biraz üzerinde, 5500 lira ücret alıyoruz. İkramiyemiz yok. Taşeronuz. Özel Sağlık Sigortamız yok. Vakıfbank personeline yüzde 56 zam yapıldı, ancak bize yüzde 4-8 oranında zam yapıldı. Yoğun mücadele veriyoruz. Güvenlik İş Sendikasını istemiyoruz çünkü bizim yanımızda değil. Mobbing, baskı, işten atma tehditleri sürüyor Güvenlik-Sen’e üye olduğumuz için.”

"HAFTADA 2-3 GÜN EK İŞE GİDİYORUM"

“Haftada 2-3 gün ek işe gidiyorum” diyen güvenlik çalışanı, diğer güvenlikçilerin de geçinebilmek için bu yola başvurduklarını aktardı: “Gece kulübüne gidip çalışıyorum. Hamallık yapan arkadaşlarımız bile var geçinebilmek için. Maaş kalmıyor çünkü elimizde. Vakıfbank personeline 2-3 bin bayram ikramiyesi yatarken bize verilen 93 lira oldu. Sendikaya verdiğimiz aidat bile 107 lira. Düşünün! Okul, eğitim, öğlen arası mesaisi ücretleri yok. İşverenlerden hakkımızı aramıyor sendika. Bankanın bütün parasını, canımızı riske atıp biz koruyoruz. Ama karşılığını alamıyoruz. İhtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Kiralar 2 bin liradan başlıyor. Hepimizin kredisi var. Bir arkadaşımız intihar eşiğine geldi; borçlarını ödeyemediği, hastanedeki çocuğunun masrafını karşılayamadığı için, biz aramızda para toplayıp verdik.”

"BU HAKSIZLIĞI KABUL ETMEYELİM"

Kendi emekleri üzerinden rant elde edildiğini söyleyen güvenlik çalışanı bu ayrımcılığa tepki gösterdi: “Normalde bizim altı ayda bir kıyafetimizin değiştirilmesi lazım. Ama o bile doğru dürüst karşılanmıyor. Üzerimizden rant sağlıyorlar. Rant düzenleri bozulacak diye işverenin kendi istediği sendikadan ayrılmamız da istenmiyor. Geçen DİSK’e geçen bir arkadaşımız işten atıldı. Biz kadrolu olmak, istediğimiz sendikayı seçmek, Özel Sağlık Sigortasından yararlanmak, insanca yaşamak istiyoruz. Vakıfbank güvenlik personelleri birleşmeli. Personellerin yarısı Güvenlik-Sen’e geçti. Yetki başvurumuzu yaptık. Ses çıkarmazsak bu düzen devam eder. Biz haksızlığı kabul etmeyelim.”

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık