Türkiye’nin kredi notu görünümünü düşürdü

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moodys Türkiye’nin kredi notu görünümünü durağan dan negatif e düşürdü.

Türkiye’nin kredi notu görünümünü düşürdü
  • 18 Mart 2017, Cumartesi 21:10

Moody's, Türkiye ilk kredi notunu ıse "Ba1" olarak açıkladı. Moody's, açıklamasında, not görünümü düşürümünün, ülkenin kurumsal gücündeki süregelen aşınma, büyüme görünümündeki zayıflama, bütçe ve dış finansmana yönelik artan baskılar ve Türkiye'nin sonuç olarak ya-şadığı kredi şoku riskindeki artıştan dolayı gerçekleştiğini kaydetti. Görünümünün durağandan negatife çekilmesine gerekçe olarak Eylül ayından bu yana ülkenin kredi profiline yönelik iç ve dış baskıların maddi olarak arttığını ileri sürdü Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, Türkiye'ye ilişkin değil. Dün gece açıklanan değerlendirmesinde kredi notu görünümünün düşürülmesi nedenleri olarak ekonomik büyüme görünümünün zayıflaması halinde Moody's, kurumların gücünü yitirmeye devam etmesi, ülkenin iç ve dış mali yapısı itibari üzerindeki baskıların artması gösterildi.

Moody's, yapısal ekonomik reformların gerçekleştirilmemesi durumunda büyümenin uzun vadede geçmişte görülen büyüme ortalamasının altında kalacağını vurguladı.

Hükümetin ekonomideki yavaşlamaya verdiği tepkinin kısa vadeli canlanmayı içerdiğini belirten Moody's değerlendirmesinde, "Alınan önlemler hem makro ekonomik dengesizlikleri artırabilir hem de ekonomik Biyokimya sınırlayan temel yapısal sorunlara karşılık vermede başarısız olabilir" denildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık