Türk-İş Sendika Başkanı Atalay Asgari Ücret İçin Çarpıcı Bir Açıklama yaptı!

Asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarını tamamlayarak 2020 asgari ücreti belirledi. Henüz tartışmaları bitmeyen bu konu için TÜrk İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay yeni bir açıklama yaptı. Asıl sorunun sendikalaşmayan işçilerin yaşadığını ifade etti.

Türk-İş Sendika Başkanı Atalay Asgari Ücret İçin Çarpıcı Bir Açıklama yaptı!
  • 02 Ocak 2020, Perşembe 19:56

Asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarını tamamlayarak 2020 asgari ücreti, işsizlik maaşı ve AGİ (asgari geçim indirim) tutarı belirlendi. Buna ge 2020 yılı için Brüt tutar 2.943 Tl net ise 2.324 Tl oldu. Evli ve üç çocuklu çalışan 2.479 Tl ücret alabilecek. Diğer yandan asgari ücret konusundaki bir bir yapılan açıklamalar devam ediyor. Son olarak Türk İş Sendikası Başkanı Atalay bir açıklama yaptı.

SENDİKA ÜYESİ OLMAYANIN DA HAKKINI SAVUNUYORUZ!

Ergün Atalay yaptığı değerlendirmelerde sendika üyelerinin asgari ücret düzeyinden daha fazla maaş aldığını ifade ederek asıl sorunun sendikalaşmayan meslekler için geçerli olduğunu ifade etti. Akaryakıt istasyonunda, alışveriş merkezinde çalışan ve sendikaya üye olmayan çalışanların da haklarını savunduklarını ifade etti.

ANLAŞMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL;

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk daha önce yaptığı açıklamalarda söz verdiler gelecek yıl (2021 yılı için) iki tarafın (işveren sendikası ile işçi sendikası) anlaştığı rakamlar üzerinden konuşacağız açıklaması geldi. Buna göre Türk İş Sendikası Başkanı Atalay bu konuya da değinerek; Mümkün değil işveren ile nasıl anlaşacağız dedi. Devleti idare edenler hakimlik yapmadan mümkün değil anlaşma şansımız yok dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık