TIGGO SUV Serisi Tüm Dünyanın Gözdesi Oldu!

Çinli otomotiv devi Chery Group, önceki yıla göre küresel satışlarını yüzde 38,8 artırarak, Ocak-Ekim 2022 döneminde 1.026.758 adetlik satışa ulaşarak 25 yıllık marka tarihinde ilk defa aynı yıl içinde 1 milyon adet barajını aştı. Bu rekora ulaşılmasında TIGGO SUV serisinin katkısı, dünyanın farklı ülkelerinden alınan ödüller ile de taçlandırılmaya devam ediyor. Chery’nin Türkiye pazarında da satışa sunmaya hazırlandığı TIGGO 7 ve TIGGO 8 SUV modellerinin Ocak-Ekim 2022 arasındaki toplam küresel satışları yaklaşık 300.000 adet olarak kaydedildi.

TIGGO SUV Serisi Tüm Dünyanın Gözdesi Oldu!
  • 21 Kasım 2022, Pazartesi 14:54

25 yıllık üretim hayatında yeni bir dönüm noktasına ulaşan Çinli otomotiv devi Chery, Ekim 2022’de 1.000.000’uncu Arrizo 8 modelini üretim hatlarından indirirken, Chery Group ise tek bir yıl içinde tüm modellerinin üretiminde 1.000.000 adetlik satış barajını geride bırakarak yeni rekora imza attı. Chery Group, Ocak-Ekim 2022 döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 38,8 artışla toplam 1.026.758 adet araç sattı. Böylece yıl içinde satışlar ilk kez 1 milyonu aştı. TIGGO SUV serisinin iki büyük yıldız TIGGO 8 ve TIGGO 7, Ocak-Ekim döneminde 159.500 adet ve 134.900 adetlik satış rakamlarıyla markanın küresel büyümesine katkı sağladı.

Chery, ödüllerine yenilerini ekliyor

TIGGO 7 PRO ve amiral gemisi olan TIGGO 8 PRO, Chery markasının en önemli modelleri konumunda. Chery küresel pazarda hızla bilinirlik kazanırken TIGGO serisi, markanın globalleşme sürecine önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. TIGGO serisi farklı ülkelerde birçok ödül aldı. TIGGO 7 PRO, Katar’da “Yılın En Çok Satan SUV’si” seçildi ve iki yıl üst üste Tunus’ta “En Güzel Model Ödülü”nü aldı. TIGGO 8 PRO ve TIGGO 8 PRO PHEV ise Filipinler’deki “En İyi Model Ödülü’ne layık görüldü. TIGGO 8 PRO MAX ise Katar medyası tarafından “En Akıllı SUV’nin Öncüsü” seçildi. J.D. Power tarafından yayınlanan “2022 Çekici Yeni Otomobil Endeksi Raporu”nda, TIGGO 8 PRO MAX orta boy SUV segmentinde ikinci sırada yer aldı. TIGGO Serisi, tüm bu ödüllerle markanın küresel bilinirliğinde önemli bir paya sahip.

TIGGO serisinde iki SUV de iddialı

TIGGO 8 PRO, başarılı bir kariyere sahip olan ve yaşam kalitesine önem verenlere hitap eden 7 koltuklu lüks bir orta boy SUV olarak öne çıkıyor. TIGGO 8 PRO’nun

tasarımı, sadece üst düzey lüks araç kullanıcılarının gereksinimlerini karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda lüks sınıf 5+2 araç kullanıcılarının tüm aile gereksinimlerini de yerine getiriyor. Söz konusu model, kablosuz akıllı telefon şarjı, akıllı sıkışma önleyicili hafızalı elektrikli bagaj kapağı, otomatik katlanan, ısıtmalı ve buğu önleyicili elektrikli yan aynalar dahil, teknolojik açıdan zengin bir donanımla yollara çıkıyor. 360 derece kuş bakışı panoramik görünüm aracın çevresini net bir şekilde göstererek dar alanlardaki park ve manevralarda kullanıcının hayatını kolaylaştırıyor. TIGGO 8 PRO ayrıca on adetten fazla işlevi bünyesinde barındıran ADAS sayesinde L2.5 akıllı destekli sürüş seviyesi ile sınıfında öncü bir rol üstleniyor.

TIGGO 7 PRO, şehirli üst sınıfta yer alıyor. Hem teknolojik donanımı hem de şık görünümü ile şehir içi kullanımına yönelik lüks bir SUV. Daha genç bir kullanıcı kitlesine hitap eden TIGGO 7 PRO, modaya uygun ve kitlelerin estetik anlayışına tam olarak hitap ediyor. Elmas tipi ön ızgara, kafes matrisli LED farlar ve üç adet bütünleşik dokunmatik ekranlı kokpitiyle TIGGO 7 PRO, güncel trendlere teknolojik açıdan da en iyi şekilde cevap veriyor. TIGGO 8 Pro ile aynı teknolojik donanım seviyesiyle benzersiz bir deneyim sunuyor.

TIGGO 7 PRO ve TIGGO 8 PRO, Chery’nin Türkiye pazarında satışına başlanacak iki yeni model olacak.

Chery hakkında

Temel teknolojilerde kendini geliştiren Chery, kuruluşundan bu yana “Teknolojik Chery” olarak biliniyor. Dünyada altı Araştırma ve Geliştirme merkezi ve 5.000’in üzerinde seçkin üyeden oluşan Araştırma ve Geliştirme ekibi ile geleneksel yakıt teknolojisi, yeni enerji, akıllı üretim ve diğer alanlarda avantaj sağladı. Yeni enerji araçları alanında 20 yılı aşkın bir süredir araştırma yapan Chery, dört araç montaj platformu, beş genel alt sistem ve yedi temel teknoloji ile sektöre öncülük ediyor. EQ1 modeli, Çin’de minik batarya elektrikli araçlarda lideri konumunda. Chery ayrıca dünya çapında araç, CKD parçaları, motorlar ve araç üretim teknolojisi ve ekipmanı ihraç eden ilk Çinli otomobil şirketi. Chery, bugüne kadar araçlarını 80'den fazla ülke ve bölgeye ihraç etti. Ayrıca 10 denizaşırı fabrika ve 1.500’den fazla denizaşırı satış ve servis noktası kurdu. 2,1 milyonu Çin dışı olmak üzere dünya genelinde yaklaşık 10 milyon kullanıcısı ile Chery, 19 yıl boyunca Çin’den ihraç edilen binek otomobil adediyle ilk sırada yer aldı.

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık