Tepe güvenlik Özel güvenlik personeli talimatı yerine getirdi haksız oldu

Arena Bodrum Haber – Kamusal Alanda Erişilebilirlik İlkesi’ne göre bu durumu anlaşılmaz bulan Ali Peltek söz konusu işletmenin yetkilisine başvurdu.

Tepe güvenlik  Özel güvenlik personeli  talimatı yerine getirdi haksız oldu
  • 03 Haziran 2020, Çarşamba 16:35

Aynı zamanda Bodrum Yarımada Engelli Haklarını Koruma Derneği Başkan Yardımcı (BOYENDER) olan gazeteci Ali Peltek, başvurduğu güvenlik birimi yetkilisinden marina çarşısı içerisinde engelli aracı ile dolaşımın yasak olduğu doğrultusunda aldığı cevap üzerine şaşkınlığa uğradığını belirterek şunları söyledi; Müdahale incitmenin ötesinde… 1999 Yılında Yap – İşlet – Devret modeliyle kamuya ait bir alan üzerinde inşa edilip, faaliyet gösteren bu işletmenin, kamusal alanda erişilebilirlik ilkelerine son derece muhalif olduğunu bizzat yaşayarak gördüm. Kamuya açık bir alan olarak gördüğüm bu güzergahı zaman zaman kullanırım. Uyarılarla birçok kez karşılaştım bugüne kadar. Her zaman makul bir şekilde açıklama yaparak ve engelli olduğumu ifade ederek, böylesi uyarı ve müdahalelerin kimi zaman incitici olduğunu söyledim. Bugün karşılaştığım güvenlik görevlisi arkadaşım katı ve müsamahasız duruşu üzerine, D-Marin yetkililerine başvurdum. Kolluk kuvvetleriyle dışarı çıkarmak zorunda kalmayalım… İsminin Fatma İnce olduğunu belirten Güvenlik Şefi, çarşı içerisinde engelli aracımla bulunamayacağımı, kendi yönetmelikleri uyarınca bana bildirdi. Şaşırdım bu karara, peki bilinçli bir şekilde burayı kullanmaya devam edersem işletme olarak ne yaparsınız? diye sorduğumda “kolluk kuvvetleri yardımıyla dışarı çıkarırız” karşılığını alınca şaşkınlığım bir kat daha arttı. Şahsım adına konuşacak olursam, burayı kullanırken defalarca uyarı ve ikaz almam ve bugün yaşanılan olay sonucu kati bir şekilde yetkililerden bilgi almam son derece üzücü. Belli bir güruhun hak ve kazanımları geriye doğru gidiyor. Turgutreis Engelliler ve Gençlik Spor Kulübü Derneği Engelli temsilcisi olarak, biz mücadele edip çeşitli aksaklıkları gidermeye çalışırken, memleketimin toprağını kiralayıp, kamunun bir kısmına yasaklayan bir sermaye oluşumun tavrını kınıyorum. Dernek yönetimiyle görüşüp ne yapacağımıza karar vereceğiz.

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık