Telefonun pil ömrü nasıl uzatılır?

Bu içeriğimizde, telefonunuzun pil ömrünü nasıl uzatabileceğiniz konusundaki bazı önemli püf noktalarını siz değerli okuyucularımız için bir araya getirdik.

Telefonun pil ömrü nasıl uzatılır?
  • 18 Eylül 2019, Çarşamba 13:50

Bildiğiniz üzere akıllı telefonlara akıllı dememizin sebebi birçok işlemi bu cihaz üzerinden yapabiliyor olmamız. Her geçen gün telefonların özellikleri artıyor, cihaz yeni yetenekler kazanıyor ve dolayısı ile yaptığımız işlemler de buna bağlı olarak artıyor.

Bu bağlamda yoğun kullanım sonucu telefonlarımızın pil ömürleri de daha kısa ömürlü oluyor. Biz de bu durumu göz önünde bulundurarak, telefonunuzun pil ömrünü biraz daha uzun tutmanıza yarayacak bazı bilgileri bir araya getirdik.

İşte telefonunuzun şarj süresini uzatmaya yarayan püf noktaları;

Güç tasarrufu modları
Akıllı telefonumuzun ayarlar kısmında bulunan bu özellik ile telefonunuzun pil ömrünü uzatmanız mümkün. Özellikle de şarjınızın bitmek üzere olduğu acil durumlarda oldukça işinize yarayacaktır.

Ekran parlaklık ayarları

Ekran parlaklığı, telefonunuzda en fazla enerji tüketen etmenlerden biridir. Kısık ekran parlaklığı ile loş bir ortamda ekranınızı rahatlıkla görebilecekken, ekran parlaklığını yüksek seviyede tutuyor olmanız, telefonunuzun batarya ömrünü boşa tüketmenize sebep olacaktır.
Tavsiyemiz; ekran parlaklığını otomatik modda kullanmanız yönünde.

Bağlantı özellikleri ve konum ayarları

BluetoothWi-Fi, NFC gibi bağlantı ayarları, telefonunuzun bataryasını en hızlı tüketen bir diğer etmenlerdir.

Wi-Fi bağlantısına ihtiyacınız olmadığı anlarda kapalı tutmanızda fayda var. Aksi taktirde telefonunuzun, sizin ihtiyacınız olmadığı anlarda konum bulmaya çalışması, Wi-Fi araması yapmaya devam etmesi ya da siz farkında bile olmadan güncelleme yapabiliyor olması gibi bazı durumlardan dolayı telefonunuzun batarya ömrünün daha hızlı tükenmesine sebep olacaktır.

Arka planda çalışan uygulamalar

Siz kullanıyor olmasanız dahi telefonunuz arka planda bazı uygulamaları çalıştırıyor olabilir. İhtiyaç duymadığınız anlarda arka planda gereksiz yere çalışan uygulamaları kapatarak akıllı telefon şarj süresini uzatabilirsiniz.

Ana Ekranda Kullanılan Duvar Kağıdı ve Temanın Etkisi

Öncelikle şunu belirtelim, canlı ve açık tonlu renklere sahip bir arka plan resmi her zaman daha fazla şarj tüketir. Eğer hareketli resim kullanıyorsanız çok daha fazla şarj tüketir.

Buna bağlı olarak, eğer sizin için çok önemli değilse, siyah ağırlıklı ve hareketsiz duvar kağıtlarını tercih etmenizde fayda var.

Konum hizmetlerini kapatın

Ayarlar menüsündeki Konum işlevini kapatarak pilden tasarruf edebilirsiniz. Bu durumda konum kullanan uygulamalarda bazı işlevlerden mahrum kalabilirsiniz ancak çoğunda sorun çıkmayacak.

Klavye titreşimini / sesini kapatın

Klavyeyle yazarken çıkan sesler ve titreşimler çok fazla pil harcamasa da, çok fazla yazı yazıyorsanız bunları kapatabilirsiniz. Bunun için klavye ayarlarınıza göz atın.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık