Stresten biraz olsun uzaklaşmayı sağlayan yöntemler

Sizi mutsuz eden durumlara karşı geçici ve kalıcı çözümler bulmak sizin elinizde. İşte stresten kurtulmak için yapabilecekleriniz.

Stresten biraz olsun uzaklaşmayı sağlayan yöntemler
  • 22 Ocak 2016, Cuma 12:24

Sizi mutsuz eden durumlar yokmuş gibi davranmak yanlış bir yol olur. Çünkü siz yok sayınca hiçbir şey yok olmaz, sadece bir süreliğine halının altına atmış olursunuz ama eninde sonunda yine oradan çıkacaklardır.

Peki ne yapabilirsiniz?

Mutsuz eden durumlarla yüzleşebilirsiniz:Bir kağıda sizi mutsuz eden durumları ve karşılarına da neler yapabileceğinizi yazın. Bu bir tür yüzleşmedir ve sizle sizden başka kimse olmadığı için rahatsız olmayacağınız bir karşı karşıya geliştir. Sürekli aklınızda dönüp duran, çözümsüz gibi görünen durumlar sese söze dönüştüğünde onları şaşırtıcı biçimde kendinizden uzaklaştırabilirsiniz.

Sürekli endişeli kişilerden uzak durabilirsiniz: Endişeli insanların yanında onların olumsuz duygularını ister istemez kendinize yük edinirsiniz. Bu tip kişilerle aranıza mesafe koyun ve olabildiğince az vakit geçirmeye çalışın.

Neşeli kişilerle zaman geçirebilirsiniz: Herkesin hayatında stres üreten durumlar vardır ancak bazı kişiler bu durumlardan kendilerini pozitif düşünce ile korumayı bilir. Neşeli kişiler sevgi böceği olmayabilir ama genellikle pozitif düşünmeye çalışan kişilerdir. Gülmek bulaşıcıdır, espritüel kişilerle zaman geçirin.

Komedi filmleri ve dizileri izleyebilirsiniz: Sinema ve televizyon gözyaşı sever, çünkü alıcısı çoktur. Stresli olduğunuzda sizi üzecek hikayelere kendinizi kaptırmanıza hiç gerek yok. Komediler aslında size hayatı o kadar da ciddiye almamanız gerektiğini hatırlatır, böylece sizi stresten korur.

şarkı dinlemek

Eğlenceli şarkılar dinleyebilirsiniz: "Müzik ruhun gıdasıdır” diye boşuna denmemiş. Müzik psikolojinizi tamamen değiştirir. Ancak umutsuz aşk şarkıları, bir acıyı ifade etmek için yapılmış besteler sizi aşağı çeker. Bunun yerine hareketli, eğlenceli müzikler dinlemelisiniz. Aman dikkat! Size olumsuz anılar yüklemiş şarkılardan da uzak durmalısınız.

Eğlenceli hikayeler okuyabilirsiniz: Komik hikayeler sizi içine alır, okuduklarınızı görsellerken kafanız dağılır ve biraz olsun rahatlarsınız.

Haberlerden biraz uzak durabilirsiniz: Haberler şehrinizde, ülkenizde ve dünyada olup biten olayları anlatır ve bunlar genellikle umut veren gelişmeler olmaz. Bir süre haber okumazsanız hayattan geri kalmazsınız, kendinizi bir süre haberlere kapatın.

Eğlenceli videolar izleyebilirsiniz: İnternetteki eğlenceli videoları bulmanız çok kolay. Bunları izleyin, güldükçe mutluluk hormonu salgılayacaksınız ve bu da iyi hissetmenizi sağlayacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık