Soylu'nun gönderdiği genelgeye İmamoğlu'ndan yanıt: Yasayı hatırlattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, genelge göndererek belediyelerin izin almadan yardım toplayamayacağını bildirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yasayı hatırlatarak, "Bağış yapmak isteyenlerin belediyelerimizin hesaplarına her türlü yolla para yatırabileceklerini saygıyla duyururum" dedi

Soylu'nun gönderdiği genelgeye İmamoğlu'ndan yanıt: Yasayı hatırlattı
  • 02 Nisan 2020, Perşembe 21:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın IBAN numarası açıklayarak kampanya başlatmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, genelge göndererek belediyelerin izin almadan yardım toplayamayacağını bildirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yasayı hatırlattı.

Başta Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri olmak üzere belediyelerin koronavirüs nedeniyle kampanya başlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın IBAN numarası açıklayarak, “Milli Dayanışma Kampanyası” ismiyle yurttaşları bağış yapmaya çağırmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 81 il valiliğine genelge göndererek belediyelerin valilikten izin almadan yardım toplayamayacağını belirtti.

Soylu, “Yasalarımızda belediyelerin Yardım Toplama Kanunundan muaf olduklarına dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla belirli banka hesapları ilan ederek vatandaşlardan yardım talep etmek gibi yardım toplama faaliyetlerine ilişkin tüm iş ve işlemleri Yardım Toplama Kanunu hükümlerine uygun olarak yapmak zorundadırlar” dedi.

İMAMOĞLU’NDAN YANIT

Daha önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başlattığı bağış kampanyalarının devam edip etmeyeceği tartışma konusu oldu.

Bunun üzerine İBB Başkanı İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda belediyelerin bağış toplama yetkisinin bulunduğuna ilişkin yasa maddelerine vurgu yaptı.

İmamoğlu’nun dikkat çektiği yasa maddeleri şöyle :

“5393 sayılı kanunun; a-15. Maddesinde, belediyenin yetkileri ve imtiyazları başlığı altında bağış kabul etmek sayılmış, b- Aynı kanunun 59. Maddesinde belediyenin gelirlerden birinin bağış kabul etmek olduğu”

“5216 sayılı kanunun; a- 18. Maddesinin (g) bendine göre ise de karşılıksız bağışları kabul etmek ve gerekli tasarruflarda bulunmak yetkisinin belediye başkanlarında olduğu açık bir biçimde öngörülmektedir.”

İmamoğlu paylaşımında ayrıca, “Bağış yapmak isteyenlerin belediyelerimizin hesaplarına her türlü yolla para yatırabileceklerini saygıyla duyururum” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık