Sındır'dan kanun teklifi: Güvenlik görevlisi olmayan okul kalmasın

Özel okulların hemen hepsinde güvenlik görevlisi varken devlet okullarının çoğunda güvenlik görevlisinin olmamasının aileleri tedirgin ettiğini belirten CHP'li Sındır, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarına ait her türlü bina ve tesis için asgari bir adet olmak üzere güvenlik görevlisinin kalıcı bir şekilde istihdam edilmesi için kanun teklifi verdi.

Sındır'dan kanun teklifi: Güvenlik görevlisi olmayan okul kalmasın
  • 17 Aralık 2021, Cuma 11:20

Cengiz Aldemir/ ANKARA- Özel Barınma Hizmeti Veren Kurumlar ve Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair kanun teklifi veren CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır teklif ile, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarına ait her türlü bina ve tesis için asgari bir adet olmak üzere güvenlik görevlisi istihdam edilmesinin amaçlandığını söyledi.

OKUL YÖNETİMLERİ YETERSİZ KALIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 verilerine göre Türkiye'de toplam okul sayısı 67.125 olduğu ve bunların 53.620'sinin devlet okulu, 13.505'inin de özel okul olduğunu belirten CHP'li Sındır, bu okullarda okuyan öğrenci sayısının resmi okullarda 15 milyon 194 bin, özel okullarda ise 1 milyon 310 bin olduğu söyledi. Özel okulların çoğunda güvenlik görevlisi varken devlet okullarındaki güvenlik görevlisinin yetersizliğine dikkat çeken Sındır, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim gördükleri okullarda ailelerin güvenlik ile ilgili kaygı taşımamaları önemlidir. Ailelerin özellikle son dönemlerde artan suç oranları sebebiyle çocuklarının eğitim gördükleri kurumda güvende olduklarını bilme ihtiyacı göz ardı edilmemelidir. Bu sebeple okullarda güvenliğin tesisi her ne kadar okul yönetimlerinin sorumluluğu ve yetki alanı olsa da artan suç oranı ve suç çeşitleri karşısında okul yönetimlerinin de yetersiz kaldığı durumlar ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle okullarda güvenlik görevlilerinin istihdam edilmesi önem arz etmektedir" tespitinde bulundu.

AİLELER ENDİŞELİ

Devlete ait okullarda güvenlik görevlisi yetersizliğinin, ailelerde çocuklarının güvenliği ile ilgili endişeleri arttırdığını belirten CHP'li Sındır, "Her ne kadar İçişleri Bakanlığı tarafından belli yerlerde okul kolluk görevlisi görevlendirilmiş olsa da bu yetersiz kalmaktadır. Okullarda en az bir güvenlik görevlisinin istihdam edilmesiyle dış tehditlere karşı engel olunmasının yanında, okula giriş çıkışlarda velilerin de denetimden geçirilmesi ile giriş çıkış kayıtlarının tutulması, öğrencilerin servislere güvenli bir şekilde binmesinin sağlanması, okul yol durumuna bağlı trafiğin kontrol edilmesi, şiddetin engellenmesi, okul etrafında görülen şüpheli kişilerin en yakın kolluk makamına bildirilmesinin sağlanması, çocuklarımızı madde bağımlılığına alıştıracak kişilerden koruma ve okul etrafında bu tarz durumlara anlık müdahalenin yapılması sağlanmış olacaktır.

TÜM OKULLARDA GÜVENLİK GÖREVLİSİ OLMALI

Hazırladığımız kanun teklifi ile güvenlik görevlilerinin tüm okullarda kalıcı bir şekilde istihdam edilmesi sağlanmak istenmektedir" ifadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık