Şamil Tayyar: Aziz Yıldırım cemaat ile pazarlık yaptı

AK Partili Şamil Tayyar, Aziz Yıldırım'ı hedef alarak ağza alınmayacak şeyler söyledi. Tayyar, "Ruh sağlığı bozuk" dediği Aziz Yıldırım'ın cemaat ile pazarlık yapmak için Pensilvanya'ya aracı yolladığını da öne sürdü.

Şamil Tayyar: Aziz Yıldırım cemaat ile pazarlık yaptı
  • 21 Nisan 2016, Perşembe 16:46

Paralel' diye diye şike davalarından sıyrılan FB Başkanı Aziz Yıldırım, buna rağmen havuz medyasının ve AK Parti'nin hedefi olmaktan kurtulamadı. AK Partili Şamil Tayyar Aziz Yıldırım ile ilgili, “Şike kumpasının kurulduğu günlerde Paralel'e tek laf etmedi. Pazarlık bir fırsat, anlaşmaya çalıştı. Şimdi efeleniyor” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise "Paralel Yapı"ya dönük açıklamalarına Beyaz TV'de yayınlanan Oğlu Söz programında tepki gösteren AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Fenerbahçe Başkanı da, şike operasyonunu gerçekleştirenlere o dönemde tek kelime söylemediğini hatırlatarak, “Hatta davanın kapanması için o günlerde Kadıköy ile Pensilvanya arasında aracılar gidip-geldi” dedi.

"KADIKÖY-PENSİLVANYA HATTİ KURULDU"

Yıldırım ise sağlık durumunun normal olmadığını öne süren Tayyar, “Bu açıklamalar normal geliyor mu büyüklük? Tedaviye ihtiyacı var. Gelinen nokta spor konusu olmaktan çıktı” dedi.

Yıldırım ise uzun süre FB Başkanı olarak kalamayacağını düşündüğünü anlatan Tayyar, şike sürecinde Paralel Yapı'yla anlaşma yollarının arandığını anlatarak şunları söyledi: “Şike soruşturmasında Yıldırım ise, Paralel Yapı ile ilgili ‘Bana kumpası kuranlar cemaatçilerdir, Paralelcilerdir’ dediğini duydunuz mu? Böyle bir iddiası hiç bir zaman olmadı. Yıldırım, Mehmet Berk ile Zekeriya Öz belirtisi samimi arkadaşıydı. Bir kısmıyla tavla oynayacak kadar dostlukları vardı. Ekrem Dumanlı ıle de özel dostluğu vardı. Son cemaat ıle yabancı değildi, ondan rahatsızlığını dile getirmedi. 17-25 Aralık döneminde ise safra cemaatle ilgili laf söylemedi. Hatta Galatasaray Başkanı son cemaat için, ‘Aziz Yıldırım dan rüşvet istedi’ dedi. Dosyanın kapatılması için aracıların devreye girdiğini, Pensilvanya ile Kadıköy arasında ağ kuranlar olduğunu biliyoruz. Uzlaşsaydılar dosyasını kapanırdı. Acaba o dosyayı kapatma umuduyla mı Yıldırım uzunca süre sustu. Gülen ve son cemaat ile ilgili tek laf etmedi Baykal gibi kaset komplosu için hükümeti hedef aldı.”

"EFELİK YAPİYOR"

Yıldırım ise, "Paralel"kritik seçimdi TR hükümeti hedefe koyduğunu vurgulayan Tayyar, “ile sıvı dökülmelerine karşı dayanıklılığını girişiminden sonra 30 Mart 2014 seçimleri AK Parti için değil. Paralel saldırıyordu ve o dönem Yıldırım bir grup İşçi Partili ile Anıtkabir'de yürüyüş fırsat, hükümet aleyhinde slogan attı. Ey Aziz Yıldırım, hükümet Paralel ile mücadeleye başlarken neden bu kavgada yer almadın? Bir pazarlık içinde miydin?” diye sordu. Yıldırım ise, Paralel ile alakalı diyeceği tek kelime olmadığını belirten Tayyar sözlerini şöyle tamamladı: “Yeniden yargılama sürecinden itibaren yavaş yavaş laf etmeye başladı. O dönem konuşmadı şimdi kalkıp efelik yapıyor. O zaman Gülen iki satır 8'e laf etseydin elini öperdik.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık