Resmi Gazete’de 5 günde 4 önemli düzenleme yayımlandı! Yeni Zamlar geldi

Resmi Gazete'nin de gündemi oldukça hareketli. Son beş gün içerisinde hayatımızı ilgilendirecek pek çok düzenleme yürürlüğe girdi

Resmi Gazete’de 5 günde 4 önemli düzenleme yayımlandı!  Yeni Zamlar geldi
  • 05 Mart 2020, Perşembe 16:43

Benzinden alınan ÖTV kalıcı olarak arttı, pek çok yaylanın imar statüsü değişti. Cep telefonlarına ek vergi gelirken aynı zamanda yurda daha kolay işlenmemiş altın sokulmasının önü açıldı.

Türkiye, dış politikada, ekonomide oldukça yoğun bir gündemin içinde… Resmi Gazete'de son günlerde dikkat çeken düzenlemeler göze çarpıyor. İşte son beş günde yürürlüğe giren dört düzenleme…

29 ŞUB-BENZİNE ÖTV ZAMMI

Benzin ve motorinde ÖTV'ye 15'er kuruş zam geldi. Bir litre benzinin ÖTV tutarı 2,3765 liradan 2,5265 liraya; bir litre motorinin ÖTV'si ise 1,9059 liradan 2,0559 liraya çıktı. 29 Ocak 2020 tarihinde de motorinin litresinden alınan ÖTV tutarına 11 kuruş zam yapılmıştı. Zam ÖTV üzerinden alınan KDV ile birlikte pompaya 13 kuruş olarak yansımıştı.

3 MART-5 KG'YA KADAR ALTIN SOKMAK SERBEST

Resmi Gazete'de yer alan yeni düzenlemeye göre en fazla beş kilogram ağırlığında işlenmemiş altın yolcu beraberinde Türkiye'ye sokulabilecek. Eskiden yolcuların yurt dışından işlenmemiş altın getirmesinde herhangi bir sınır bulunmuyordu fakat bu altını Türkiye'ye getirmek çok zordu. Şimdi ise beş kilogramı aşmayan işlenmemiş altın prosedüre takılmadan yurda sokulabilecek. Son zamanlarda altın fiyatları oldukça artmıştı. Bu hamle ile yurtta altın varlığı artırılmak isteniyor.

4 MART-CEP TELEFONUNA YENİ VERGİ

4 Mart tarihinde yürürlüğe giren bir düzenlemesiyle birlikte cep telefonlarından yüzde 1 Kültür ve Turizm bakanlığı payı alınmasına karar verildi. Buna göre cep telefonu üretimi yapanlar ile ithal edenler, imalat / ithalat bedeli üzerinden yüzde 1 orandaki tutarı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hesabına yatırmakla sorumlu olacak.

4 MART-YAYLALARA DÜZENLEME

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 11 ilde toplam 14 milyon metrekarelik alan 'yayla alanı' olmaktan çıkarıldı. Sozcu.com.tr'ye konuşan Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör, yayla alanı dışına çıkarılan alanın çok büyük olduğunu ve amacın bu alanları ranta açmak olduğunu söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık