Polis özel harekat PÖH Alımı Açıklaması Geldi 2019

Habertürk 'te enine boyuna adlı programa konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeni dönem polis özel harekat alımına dair soruyu yanıtladı ve PÖH alımı olup olmayacağını söyledi. İşte açıklama.

Polis özel harekat  PÖH Alımı Açıklaması Geldi 2019
  • 28 Nisan 2019, Pazar 12:17

Bakan Soylu açıklamalarına şu şekilde başladı:

"Mülki idarede yüzde 50'nin üzerinde tasfiye var. Kaymakam bulamıyoruz. 300'ün üzerinde kaymakam atadık. Yetiştiremiyoruz. Mülki idareyi kaç kişi düşünüyorsunuz, 2 bin 500 civarında. Bunun yüzde 40'ı gitti. Yok , burada en acımasız tavır burada gösterildi. Adalet Bakanlığı'ndaki avantaj şu, orada çoğul, biz de mülki idarede insanlar birbirini tanıyabilir. Kim doğal olarak oldu, olmadı.   Özellikle eskilerden çok net söyleyim. Kimse kalmadı. Yeni olanları mahremlerle yakaladık. Gün geçtikçe bunu devam ettirdik. Adalet, TSK, Polis, jandarma bu alanda biz adamcılık yapamayız, acıma yapamayız. Eline silah ve yetki verdiğin adamın bu ülkenin başına felaket getirmesine bunun hesabını veremeyiz."

PÖH ALIMI AÇIKLAMASI GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , programın sonunda gelen soruya cevap verdi. Sosyal medyada yoğun şekilde gelen soruları Bakan Soylu 'ya yönlendiren sunucu, yeni özel harekat polisi alımının yapılıp yapılmayacağını sordu.

Bakan Soylu bu soruyu yanıtladı. Bakan, mevcut 25 bin özel harekat polisi olduğu ve bu sayının yeterli olduğunu söyledi. Kadın polis özel harekat alımı yapılacağını söyleyen Bakan Soylu , bundan sonraki süreçte PÖH alımlarının meslek içinden yapılacağını söyledi.

Bakan Soylu PÖH alımı için tarih vermedi ama kadın özel harekat alımı yapılacağını söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık