Özel güvenlik ve koruma mezunları hakkında önemli uyarı! Yazısı

Özel Güvenlik ve Koruma programı mezunlarının kimlik kartı alımında olumsuz durumla karşılaşacağı konusunda uyarıda bulunmuştur. İçişleri Bakanlığı tarafından YÖK'e yapılan bilgilendirmeye göre, "Özel Güvenlik Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Yönetmelik"te belirlenen dersleri eksik alan Özel Güvenlik ve Koruma programı mezunlarının kimlik kartı alımında olumsuz durumla karşılaşacağı konusunda uyarıda bulunmuştur. Yayınlayan resmi yazı da şöyledir.

Özel güvenlik ve koruma mezunları hakkında önemli uyarı! Yazısı
  • 08 Ocak 2022, Cumartesi 19:15

Т.C.

Yükseköğretim kurulu başkanlığı

Eğitim-Öğretim Dairesi Başkanlığı

Sayı :E-75850160-199-97171 Konu : Özel Güvenlik ve Koruma Programlan

Müfredatı dağitimyerlerine

Ilgi : Içişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünün 03.12.2021 tarihli ve 59714804-145737 sayılı Yazısı.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ilgi yazısıyla Özel Güvenlik ve Koruma programlarının müfredatında "Özel Güvenlik Hizmetlerinin Uygulanması Dair Yönetmelik “in Ek-1l'inde yer alan derslerin tamamının yer alması, bir veya birden fazla dersin verilmediği anlaşılan programların müfredatlarını güncellemeleri gerektiği, eksik dersi bulunan üniversitelerin tespit edilmesi durumunda bahse konu üniversitelerden mezun olan öğrencilerin özel güvenlik kimlik kartı akreditasyon işlemlerinin Bakanlıklarınca olumsuz değerlendirileceği bildirilmiştir.Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Prof Dr. Rahmi ER Başkan Vekili

Dağıtm: Gereği: Tüm Üniversitelere

Bilgi: İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne

 

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık