Özel Güvenlik görevlisine mobbing ve sürgün!

Türkiye Taş Kömürü Kurumunda güvenlik görevlisi olan ve daha sonra güvenlik şefliğine yükselen İbrahim Dilaver, Türkiye Elektrik Üretim İletim A.Ş. (TEİAŞ) Güvenlik Şefliği görevinden içki masasındaki fotoğrafını paylaşması nedeniyle önce şeflikten alındığı sonra sürüldüğü iddia etti.

Özel Güvenlik görevlisine mobbing ve sürgün!
  • 19 Ağustos 2022, Cuma 0:42

TEİAŞ Genel Müdürü Orhan Kaldırım’ın fotoğrafı Dilaver’e referans olan akrabasına göndererek hesap sorduğu belirtildi.
TTK uzun zaman boyunca güvenlik şefi olarak görev yapan ve eş durumundan TEİAŞ Gölbaşı Sosyal Tesisleri İşletme Müdürlüğü’nde Koruma ve Güvenlik Şefliğine geçen Dilaver, kişisel sosyal medya hesabından 11 Eylül 2020’de eşiyle içki masasındayken çekilmiş bir fotoğraflarını paylaştı. Sadece arkadaşlarının erişimine açık olduğu belirtilen hesaptaki bu fotoğraf daha sonra iddiaya göre TEİAŞ Genel Müdürü Orhan Kaldırım’a iletildi. 
Kaldırım’ın, WhatsApp üzerinden İbrahim Dilaver’e referans olan bir akrabasına gönderdiği mesajda, içkili masadaki fotoğrafı göstererek “Neden bana zamanında referans oldun” diye yazdığı, Kaldırım’ın akrabasının da özür dilediği konuşmalar sızdı.
Z HABER’e konuşan İbrahim Dilaver yazışmadan kısa süre önce kıdeminin düşürüldüğünü ve sürgün edildiğini iddia etti.
TEİAŞ Genel Müdürü Kaldırım’ın ‘olur’uyla dönemin personel daire başkanına yazılan yazıda, tayini istenerek güvenlik şefliğinden güvenlik görevliliğine getirilen İbrahim Dilaver karara yargı yoluyla itiraz ederek tekrar güvenlik şefliği görevine geri getirildi.
Ankara 12’nci İdare Mahkemesi’nde görülen dava sonucu, Dilaver’in özlük hakların iadesine karar verdi. Ama bu karara rağmen Dilaver, eski görev yerine atanmadı, Gölbaşı’na 75 kilometre mesafedeki Sincan’a sürgüne gönderildi.
Sürgüne gönderilmesinde performans düşüklüğü gerekçe gösterilirken Dilaver aynı süreçte performans değerlendirmesinde teşekkür belgesi aldığını e performans notunun da ‘A’ olduğunu ifade etti. Dilaver “Kurum bu yaptığıyla zaten kendi içerisinde çelişiyor. Performans düşüklüğünü bahane edip performans değerlendirmesinde de bana teşekkür belgesi veriyorlar” dedi.
Sürgün ve görevden alma kararının ardından çeşitli sağlık sorunları başlayan Dilaver’e ‘depresif bozukluk’ teşhisi kondu. Dilaver, 40 gün mesai yapamadı. Bu süreç sonrasında psikolojik tedavi gören İbrahim Dilaver yargı sürecinin ardından da baskılara ve çeşitli tehditlere maruz kaldığını bu yüzden, 16 Temmuz’da kendi isteğiyle emekli olduğunu belirtti.
Dilaver “Bürokratlar kurumları beylik gibi kullanıyor. Zonguldak’tan temiz sicille geldim temiz sicille ayrılayım diye istifa ettim. Emekliliğimi istedim. Teiaş’ta bu durumu yaşayan çok kişi var. Sayın Enerji Bakanımız Fatih Dönmez’e buradan sesleniyorum. Bu zulme daha ne kadar sessiz kalacak?. Türk toplumunda aileye bu kadar değer verilirken eşimle olan fotoğrafı neden karıştırıyorlar . Konunun takipçisi olacağım” dedi.
Cimer’e yaptığı şikayet sonrası herhangi bir şikayet dilekçesi veya tutanak bulunmadığı yanıtını gören Dilaver “Gölbaşı Sosyal Tesislerinde tabii ki şikayet dilekçesi bulunmaz. Adamlar şifayı olarak yaptı resmi olarak hiçbir başvuruda bulunulmadı. Sadece benim sürgün edilmem resmi oldu. Duyduklarıma göre genel müdür yukarıdan siyasi baskı almış” dedi.

KAYNAK: HABER MERKEZİ

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık