Özel güvenlik alımı için başvurular TYP ekranından ne zaman alınacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda görevlendirmek için istihdam edeceği özel güvenlik personeli alımı süreci, tüm hızıyla devam ediyor. Resmi Gazete'de yayımlanan bilgiler dahilinde her okula TYP kapsamında özel güvenlik görevlisi görevlendirecek olan bakanlık, bu işlemi İŞKUR üzerinden gerçekleştirecek. Peki, MEB TYP özel güvenlik başvurusu nasıl ve ne zaman yapılabilecek? İşte, TYP güvenlik alımı hakkında bazı bilgile

Özel güvenlik alımı için başvurular TYP ekranından ne zaman alınacak?
  • 11 Eylül 2019, Çarşamba 19:30

Okullara özel güvenlik alımı ilanı için beklentiler devam ediyor. İŞKUR Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında gerçekleştirilecek olan okullara özel güvenlik alımı için ilanlar, TYP başlığı altında yayımlanacak. Peki, okullara güvenlik alımı İŞKUR TYP üzerinden nereden yapılabilecek? İşte, okullara özel güvenlik alımı hakkında bazı bilgiler

İŞKUR TYP EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR ÖZEL GÜVENLİK ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

İŞKUR'un okullara yapacağı özel güvenlik alımı için başvurular, TYP kapsamında gerçekleşecek. 2019-2020 dönemi için yapılacak olan TYP özel güvenlik alımı, İŞKUR'un yönetiminde olacak.

İŞKUR özel güvenlik alımı için başvuru süreci, TYP ekranından alınacak. Alımlarla ilgili henüz herhangi bir bilgi yer almazken, Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuyla ilgili herhangi bir ilan yayımlayıp yayımladığını, TYP ekranında yere alan uygulama alanından 'MEB Güvenlik' seçeneğini seçip 'Ara' butonuna basarak öğrenebilirsiniz.

ÖZEL GÜVENLİK ALIMI RESMİ GAZETE'DE

Resmi Gazete aracılığıyla yönetmelik yayımlayan Türkiye İş Kurumu, aktif iş gücü hizmetleri kapsamında 3 Eylül tarihinde şu maddeleri yayımlamıştı;

MADDE 1 – 12/3/2013 tarihli ve 28585 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğine aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 8 – (1) 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim öğretim yıllarında Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okulların güvenliğinin sağlanmasına yönelik Toplum Yararına Program düzenlenebilir. Bu şekilde düzenlenecek programlarda 65 inci maddenin birinci fıkrası hükümleri ve dördüncü fıkrasında yer alan belirli bir mesleğe yönelik TYP’lerin değerlendirilmeye alınmayacağına yönelik hüküm uygulanmaz.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü yürütür.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık